България и Латвия развиват отлично сътрудничество в рамките на Инициативата

...
България и Латвия развиват отлично сътрудничество в рамките на Инициативата
Коментари Харесай

България и Латвия предлагат по-добра координация на проектите от Три морета

България и Латвия развиват чудесно съдействие в границите на Инициативата „ Три морета “. Общите дейности на страните-участнички трансформират Инициативата във все по-разпознаваема платформа за съдействие, което ѝ разрешава да си партнира и с евентуални вложители от целия свят. Това съобщи презиеднтът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с президента на  Латвия Егилс Левитс. Двустранната среща е в границите на Инициативата „ Три морета “, която стартира през днешния ден в София.

Тазгодишната Шеста Среща на върха, хазаин на която е президентът Румен Радев, събира държавни глави, ръководители на делегации и представители на най-високо равнище от дванадесетте страни участнички и е съпроводена от огромен бизнес конгрес.

Ключовите цели за енергийна, транспортна и цифрова съгласуваност в границите на Инициативата, бяха във фокуса на диалога на президентите на България и Латвия. Обща бе позицията, че ефикасното потребление на средствата от Инвестиционния фонд към Инициативата „ Три морета “ изисква и по-добра съгласуваност с инфраструктурните планове, които се осъществят с финансиране от националните бюджети и с поддръжката на европейските фондове. Откритостта и прозрачността в работата на Инвестиционния фонд и на механизмите и критериите, по които се дефинират плановете, които да получат финансова поддръжка, са в основата на доверието на бизнеса, бе очебийно още на срещата.

Радев открои смисъла на партньорството в технологиите, науката и образованието за осъществяване на задачите за съгласуваност в енергетиката, превоза и дигитализацията, а и за основаването на качествено друга среда, която да предизвиква растежа и да основава удобни вероятности за професионална реализация за младежите от района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР