България гори, хората са изправени пред трудни ситуации, цените на

...
България гори, хората са изправени пред трудни ситуации, цените на
Коментари Харесай

Миков: Някой лъже. Ще бъде пагубно за БСП, ако подкрепи ИТН

" България гори, хората са изправени пред сложни обстановки, цените на тока и на стоките порастват. Това са проблемите на елементарния човек. В същото време по етажите на политиката вървят смешни и тъжни неща ". Това съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него напрежението в Народно събрание вещае политическа рецесия, само че е мъчно да се каже дали предстоят нови парламентарни избори.

" ИТН " бяга от думата " коалиция " като демон от тамян, тъй като са обременени и комплексирани. Обременени са от суетност, от непознаване на политиката, от несъобразяване с живия живот ", добави Миков.

" От Има Такъв Народ не желаят документално съглашение, значи не желаят да ръководят, не желаят да носят отговорност. Не може да направиш държавно управление на малцинството, без да се споразумееш с тези, които го поддържат ", безапелационен е Миков.

Той заподозря в машинация резултатите от договарянията, тъй като няма по какъв начин Има Такъв Народ да са сближили по време на диалозите си с Българска социалистическа партия позициите на 90%, и на толкоз да се припокриват и с " Демократична България ".

" Някой лъже. Ще бъде пагубно за Българска социалистическа партия, в случай че поддържа Има Такъв Народ. Или Българска социалистическа партия е отишло толкоз надясно, или ни лъжат, че има чак такова съвпадане в програмата им. Българска социалистическа партия и другите партии се чудят по какъв начин да се примъкнат към това ръководство, а Има Такъв Народ не има дават късмет да го създадат по-обосновано ", съобщи някогашният водач на левицата пред Bulgaria ON AIR.

Според него не е удачно той да се състои от непознати за обществото лица.

" В ръководството би трябвало да бъдат хора, които са познати на обществото, с престиж, с цел да получат социална поддръжка. Това е смисълът на персоналния състав на Министерския съвет ", стимулира се Миков.

Председателят на 42-то Народно събрание предвижда, че възможностите на този парламент да излъчи държавно управление понижават доста.

" Несериозно е с третия мандат да се сформира държавно управление, в случай че същите тези хора не съумеят с първия мандат. Затова хората приказват, че има задкулисие. Поражда се подозрението за сделки за бизнес, постове, разпределение на държавните служби. Накрая ще пристигна суверенът и ще ги измете всички ", добави Миков.

Той беше безапелационен, че президентът Румен Радев няма интерес да не се образува държавно управление, подкрепено от ясно политическо болшинство, което да поеме отговорност за проблемите в страната.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР