България е от малкото държави в цивилизования свят, която провежда

...
България е от малкото държави в цивилизования свят, която провежда
Коментари Харесай

Петър Славов: Какъв е този трескав страх от видеонаблюдението на изборите

България е от дребното страни в цивилизования свят, която организира избори в пандемия без никаква форма на отдалечено гласоподаване. Машинният избор е единственият късмет да бъде регистриран гласът на гласоподавателя, дружно с преференцията за личностите в листите.

Тази теза разви пред Mediapool юристът и икономист Петър Славов, претендент от листата на " Демократична България " в София. Той и сътрудника му Мартин Димитров внесоха поправката за въвеждане на отдалеченото електронно гласоподаване у нас, против която през годините се оповестиха и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ, само че то в последна сметка към момента не е реалност.

" Затова, като жители и в случай че желаеме смяна, би трябвало да се въоръжим с самообладание, с защитни средства и да отделим толкоз време, колкото е належащо, само че да гласуваме на 4.04 за смяната, и то за предпочитане машинно – по този начин ще можем да сме сигурни, че вотът ни е регистриран вярно (контролната квитанция от машината), наред с подадената преференция, както и че последните ще бъдат регистрирани в общите резултати, а няма да бъдат разпилени по нечий под, при безкрайното разнасяне на чували, бюлетини и протоколи по изборната система ", прикани Славов.

Той вижда няколко съществени казуса на сегашната система за гласоподаване.

Машинното гласоподаване – единственият прогрес
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР