България бави реализацията на продължението на Турски поток на своя

...
България бави реализацията на продължението на Турски поток на своя
Коментари Харесай

Путин: България бави "Турски поток"

България бави реализацията на продължението на " Турски поток " на своя територия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на конференция след диалози със сръбския президент Александър Вучич, оповестяват ТАСС и БГНЕС.

„ Русия ще откри други благоприятни условия за реализирането на „ Турски поток “, в случай че България не желае “, сподели още стопанинът на Кремъл.

Той акцентира, че сръбският сектор от „ Турски поток “ към този момент е подготвен на 81% и и целият водопровод се чака да бъде приключен в околните седмици. Сърбия може да взе участие в преноса на съветски газ през „ Турски поток “, добави Путин.

Руският президент съобщи след срещата със сръбския президент Александър Вучич, че „ в случай че България не желае да осъществя „ Турски поток “, Русия ще откри други благоприятни условия за транзитиране на газ в Южна Европа.

Полагането на газопровода „ Турски поток “ през Сърбия ще бъде приключено през идващите седмици, съобщи съветският президент.

" Сърбия се причисли към построяването на газопреносна система, която е сухопътно продължение на газопровода " Турски поток " в Южна Европа. Полагането на тръбите на сръбска територия ще бъде приключено през идващите седмици ", съобщи съветският държавен глава.

По думите на Путин, реализирано е съглашение за увеличение на потенциала на подземните газови складове, ситуирани в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.

„ Убедени сме, че осъществяването на тези огромни енергийни планове ще помогне доста да се ускори енергийната сигурност освен на Сърбия, само че и на целия балкански район и на Европа като цяло “, съобщи съветският водач.

Путин заяви на конференцията, че е разискал с Вучич обстановката на Балканите и казуса с Косово.

Русия е подготвена на взаимни отстъпки по косовския проблем, в случай че Белград и Прищина стигнат до подобен, съобщи президентът.

Той сподели още, че неговият сръбски сътрудник Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на успеха на 9 май 2020 година

" Следващата година ще бъде значима дата за всички нас - 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. Г-н Вучич одобри покана да пристигна на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва ", съобщи съветският държавен глава.

Путин акцентира още: " Ние ще се радваме да забележим сръбските военни измежду участниците в парада на Червения площад. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР