На 20 май RTÉ One организира едночасов дебат между осем

...
На 20 май RTÉ One организира едночасов дебат между осем
Коментари Харесай

Евровотът в Ирландия: Пълно равенство между Шин Фейн и Фина Гейл

На 20 май RTÉ One провежда едночасов спор сред осем претенденти, издигнати в изборния регион Мидландс-Северозапад - Питър Кейси, Бари Коуен, Люк Минг Фланаган, Сиърше Макхю, Крис Макманъс, Полин О`Райли, Педар Тобийн и Мария Уолш, написа Българска телеграфна агенция.

Основна тематика за самостоятелния претендент Кейси беше миграцията. По негови думи, Мидландс-Северозапад може да чака " безусловно цунами " от имигранти. Въпреки това изказване, Кейси отхвърля да е надъхан против мигрантите. Поведението и изявленията му провокираха Макхю, която също е самостоятелен претендент, да го дефинира като смешник.

Основният приоритет на Тобийн, водача на партия " Единство ", беше националният суверенитет на Ирландия. Според него допустимо решение по въпроса за цялостта на Ирландия е разделянето на острова на три страни.

Подобно решение предлага Кейси за намирането на излаз на спора сред Израел и палестинците. Според него регионът би трябвало да бъде разграничен на три страни - Израел, Газа и Западен бряг. О`Райли от Партията на зелените споделя мнението на Макхю, че Ирландия би трябвало да остане неутрална.

Действащият евродепутат Фланаган, който през 2014 година бе определен като самостоятелен претендент, а в Европейския парламент е член на Групата на левицата, съобщи, че поддържа преустановяване на огъня в Украйна. Коуен от ФФ съобщи: " Трябва да работим с Европа, с цел да отблъснем опасността Путин ".

Изглежда и осмината дебатиращи са единомислещи, че експанзията на Русия против Украйна има отрицателни последици . Разминаване в мненията се появява при въпроса каква роля би трябвало да играе Европа надлежно и Ирландия във войната в Украйна. Предвид ирландския неутралитет (страната не членува в НАТО) и държавната система с тройна отбрана във връзка с изпращането на войски в друга страна (за да се случи това, първо е нужен мандат от Организация на обединените нации, след това утвърждение от държавното управление и най-после утвърждение от Народното събрание на Ирландия), наподобява по-големите партии са на мнение, че процесът може да бъде омекотен, до момента в който опозицията не е съгласна и наподобява по-скептична към желанията на Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР