Българите знаят по-добре английски език от швейцарците и французите. Това

...
Българите знаят по-добре английски език от швейцарците и французите. Това
Коментари Харесай

Колко добре владеем английски? Резултатите от световно проучване

Българите знаят по-добре британски език от швейцарците и французите. Това демонстрира изследването на просветителната компания EF за показателя на притежаване на британски език през 2021 година. България се подрежда на 23-то място с показател 580, до момента в който Швейцария е 25-та с 575, а Франция 31-ва с 551.

Това ни отрежда в графата със страни, които имат високо притежаване на езика. Според проучването това значи, че умеем да изнасяме презентации на британски език на работа, разбираме тв стратегии и можем да четем вестници.

Постигнатите 580 точки равнището на българите, присъединили се в проучването, дават отговор на равнище B2 (между 500-599) по европейската езикова рамка.

Страната ни има с една точка повече по отношение на 2020 година, когато реализираме резултат от 579 точки.

Участниците от столицата са събрали повече точки по отношение на междинното за страната ни. В София показателят на притежаване на британски език е 591.

Изследването за 2021 година се организира в 112 страни и райони в целия свят, от които 35 се намират в Европа. Знания си по британски демонстрират над 2 млн. възрастни. 53% от тях са дами, а 47% мъже.

На първо място се подрежда още веднъж Нидерландия с 663 точки. Страната на лалетата реализира с 11 точки повече по отношение на предходната година, когато бележи 652 точки. В дъното на класацията пък се намира Йемен с едвам 360 точки. От съседите ни по-високи резултат имат Сърбия(599), Румъния (598) и Гърция (591). Те също попадат в графата за високо притежаване на езика. Турция обаче реализира 478 точки и се подрежда на 70-о място в проучването.

В отчета за 2021 година е посочено още, британският се трансформира в главно умеене, по тази причина и Организация за икономическо съдействие и развиване ще включи следенето на владеенето му в интернационалното проучване PISA наред с оценяването на уменията на учениците по четене, математика и просвета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР