„Българите сме известни като големи мрънкачи. Убеден съм, че намираме

...
„Българите сме известни като големи мрънкачи. Убеден съм, че намираме
Коментари Харесай

Психолог посочи какво чака българите след коронакризата

„ Българите сме известни като огромни мрънкачи. Убеден съм, че намираме сили да посрещнем празниците в положително въодушевление. Коледа е прекрасен фамилен празник и жизнеспособен за децата, щем - не щем ще би трябвало да потулим малко от обичайния си негативизъм, с цел да ги зарадваме “. Това сподели пред БНР общественият психолог доцент Николай Димитров. Според него рецесиите трансформират хората, само че не и генерално:

„ Човек се напасва към рецесията, само че когато тя премине, се връща към удобната си зона... Предричанията, че ще станем по-духовни, не мисля, че се случват. Хората сме гъвкави, само че сме по-скоро еластични, в сравнение с пластични “.

Доц. Димитров добави:

„ Един от мощните шумове в обстановката от самото начало вкарваше властта. Хората се измориха от това да не знаят по какъв начин да работят, равнявайки се по властта. Ние сме доста предвидими в непредвидимостта си на държавно равнище.

Последният образец е в реакцията по отношение на Англия. Българинът по какъв начин да се ориентират в този безпорядък, когато личните му ръководители основават този безпорядък “.

По думите на психолога изолацията работи като катализатор, който не трансформира, само че усилва:

„ Ако някой е бил лакомец, това е усилило егоизма му, само че в случай че някой е бил даряващ, това е засилило желанието за даряване “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР