Най-голямата слънчева централа в света, която се намира в пустинята

...
Най-голямата слънчева централа в света, която се намира в пустинята
Коментари Харесай

Заработи най-голямата слънчева централта в света. Вече е свързана с мрежата на Китай

Най-голямата слънчева централа в света, която се намира в пустинята в северозападния Синдзян, към този момент е обвързвана с мрежата на Китай.

Соларната плантация е с мощ 5 гигавата (GW) с повърхност от над 800 300 декара е отвън столицата на Синдзян Урумчи. Според известие на държавния регулатор на активите, който цитира Power Construction Corp of China слънчевата централа е проработила в понеделник.

Соларната плантация ще генерира към 6,09 милиарда киловатчаса (kWh) електрическа енергия годишно. Ако приемем, че електрически автомобил употребява към 3000 kWh годишно, 6,09 милиарда kWh биха могли да зареждат 2,03 милиона електрически коли годишно.
 Как едно индианско племе построява слънчева централа за $1 милиард в Съединени американски щати
Как едно индианско племе построява слънчева централа за $1 милиард в Съединени американски щати

Очаква се строителството на Sun Bear да стартира по-късно тази година

Тази слънчева централа в Синцзян е част от големия умислен план на Китай. Това е проект за инсталиране на 455 GW вятърна и слънчева сила. Проектите са ситуирани в едва обитаеми, богати на запаси местоположения и изпращат генерираната от тях сила към огромните градове, като да вземем за пример на източното крайбрежие на Китай.
 Летище
Най-натовареното летище в Европа възнамерява да е първото, захранвано напълно от слънчева сила

Планира се фотоволтаичната електроцентрала да създава 340 милиона киловатчаса сила годишно

В момента страната оперира трите най-големи слънчеви парка в света по потенциал. Соларните ферми Ningxia Tenggeli и Golmud Wutumeiren, е всяка с потенциал от 3 MW и работят.

Синдзян е значим и състезател в света на слънчева промишленост. Освен че градът разполага с големи слънчеви и вятърни паркове, той е и главен център за производството на полисилиций - суровина, употребена в производството на слънчеви панели.
 Турция публично откри най-голямата слънчева електроцентрала в Европа
Турция публично откри най-голямата слънчева електроцентрала в Европа

Съоръжението обгръща повърхност от 20 милиона квадратни метра

Въпреки това отчетите и изказванията по отношение на отношението към уйгурските мюсюлмани и други етнически малцинства в района доведоха до апели за повече бистрота и етичност във веригата на доставки, написа изданието Elektrek.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР