Българите се страхуват повече за доходите, отколкото за здравето си.

...
Българите се страхуват повече за доходите, отколкото за здравето си.
Коментари Харесай

Българинът по-притеснен за доходите, отколкото за здравето си

Българите се опасяват повече за приходите, в сравнение с за здравето си. Това демонстрира изследване на " Тренд ", извършено в интервала 8-15 януари, по поръчка на " 24 часа ".

62%, от сънародниците ни са угрижени за бъдещето си против 28%, които не изпитват сходни страхове. Групата на тревожните пораства с възрастта, като в нея най-често попадат хора с ниски приходи.

Запитани " Кое е най-голямото ви терзание, обвързвано с вашето персонално бъдеще? ", болшинството от интервюираните - 27%, показват " финансова прехрана, приходи, беднотия ". " Здравето, да не се разболея от тежка, нелечима болест " избират 23%, а въпросът " дали ще намеря работа/реализация " вълнува най-вече 13% от българите.

Само 9% от младите на възраст 18-29 година се опасяват от старостта. Малко над 1/3 от тях се опасяват от самотата, а 40% - от старостта.

Повече от бракоразвод (7%) или разлъка с другари (20%) българите тревожи безпаричието и вероятността да не си добре материално обезпечен - този отговор показват 69% от интервюираните, до момента в който единствено 25% нямат такива страхове.

По отношение на страховете за родината 68% от българите декларират, че се тормозят за бъдещето на България, а единствено 21% - не. Данните сочат, че най-слабо се тревожат за бъдещето на страната си столичани - 33%.

Сред проблемите на страната, които най-масово тревожат сънародниците ни са " обезлюдяването на страната " (79%) и " емиграцията на младежите " (85%).

72% се опасяват от нова икономическа рецесия, до момента в който политическата рецесия тревожи половината от запитаните.

Замърсяването на околната среда също буди всеобща паника у нас - 79% настояват, че този проблем мощно ги тормози. Проучването демонстрира, че това важи за всички възрастови групи и живеещите във всички типове обитаеми места.

Като притеснителен 67% от българите правят оценка и евентуален " срив в пенсионната промяна ".

За дефицита на учители са обезпокоени 62% от интервюираните, а за неналичието на лекари - 81%.

Най-малък по отношение на останалите страхове е делът на страхуващите се от това " да забравим традициите, корените, обичаите си " - 50%. Други 44% не споделят това мнение.

По отношение на света българите най-слабо се тревожат от софтуерния прогрес (27%), а най-вече - за замърсяването на околната среда (79%).

Двойно повече са загрижените за бъдещето на света (56%) от тези, които не се вълнуват от този проблем (25%).

66% от сънародниците ни се тормозят от световното стопляне, 64% - от световен боен спор, а 79% - от замърсяването на околната среда в международен мащаб.

Силно тревожни за българите са и тематики като международна икономическа рецесия - 63%, естествени бедствия - 75%, или световни епидемии - 59%. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР