Българинът от векове свързва революционната борба с доброто ядене и

...
Българинът от векове свързва революционната борба с доброто ядене и
Коментари Харесай

Записки по българските FB-въстания

Българинът от епохи свързва революционната битка с положителното ястие и пиянство на теферич или на студенина. Защото с изключение на " юнаци по планините ", българската майка юнашка е раждала, ражда и в този момент " мъже в хладни механи " и фенове на гювеча, които след две-три оки кисело вино изпадат в революционен унес и стартират да подвигат тостове за “българското Либерте ” по злачни и сенчести места, с ромоняща в съседство студена вода.
Центърът на София обезпечава в наше време на сходен вид виртуални революционери комфортни укрепени пунктове от ресторантски вид, където с ракия в ръка да следят, на първа линия, бойните дейности пред Народното събрание през есента на 2020 година. Освен първокласен Wi-fi, ресторантьорите, би трябвало да обезпечат за фейсбук въстаниците, укрепили се по техните маси, освен добра панорама и комфортни столове, само че и тематични питиета и мезета. Предложения като меню „ Мера съгласно мера “ – комбиниране от люти „ одрински “ ракии и „ черно цариградско вино “, юначен гювечи и хайдушки мезета; меню „ Камене и дърве “ - съчетаващо печива на каменна плоча със скара на дървени въглища, както и дегустационни сетове с алкохолни шотове „ Боят настана, тупат сърца ни “, сигурно ще издигнат духа на окопалите се бойци. По-иновативни решения могат да бъдат дронове с камери, които да предават бойните дейности на огромни екрани в заведенията за хранене, в които опитни тамади и ентъртейнъри ще подвигат наздравици и приветстват всеки сполучлив изстрел по врага с тостове и песни на Слави Трифонов. Въстаниците по масите могат да гласоподават с оценки от 1 до 10 за най-красиво попадение в каска на служител на реда, а също по този начин за най-добре завършен пропаганден материал и най-забавен пърформънс против властта. За да се оживи активността на туристическите компании и хотелите в столицата, те могат да оферират туристически пакети – „ Нощ на митинга за двама “ и „ Backstage посещаване зад кулитисте на митинга “, „ Среща с ранен член на футболна агитка “ и „ Вечеря с подбудител “.
Нито едно българско въстание не може да мине без братя воеводи, каращи се кой да води бащината тайфа – това Триото, Копейкин, Христо Иванов – Големия, Атанас Атанасов – Малкия, Жоро от Боец или дядо Йоло, първожрец на Тангра. Участниците във виртуалния митинг ще могат да вземат участие в онлайн залагания, кой ще надделее в битката за превъзходство сред водачите на митинга или ще пристане на властта, с цел да се качи в джипката на Бате. Коефициентите за залозите ще излизат в жълтите медии, в които водещи кафяви специалисти и познавачи на персоналния живот на воеводите ще обезпечават скъпа информация за участниците в залаганията.
Участниците във виртуалния митинг ще могат да се включат и в някои риалити формати, разграничени на два тима – протестъри и служители на реда. Едните надлежно ще крият, а вторите намират туби с незнайна течност, стъклени бутилки със специфичен разтвори, камъни и прътове в храстите край Народния спектакъл. Ще могат да се провеждат и уъркшопи по правене на бомбички, доктрина и процедура на уличния пердах, а за най-смелите – обгазяване и напръскване с пикантен спрей. За присъединяване в уъркшопите ще се издават документи и ще се вършат фотоси, които да се публикуват във фейсбук и инстаграм. Възможни са фирмени хепънинги и тиймбилдинги, вървящи със специфичен пакет " Посещение на Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Безопасност на труда и други " във компанията участник.
С доближаване на есенния сезон на тиквите в София, риалити въстаниците ще могат да вземат участие в кулинарни фестивали като Оранжева гражданска война, на които да следят борбите в Триъгълника на властта с парче печена тиква в ръка. Естествено в тях могат да се включат и действително протестиращите, като провеждат „ Масово ястие на тиква пред Министерски съвет “, съчетано с разпределяне на банички с тиква и боза за силите на реда, бдящи за сигурността на родния плод и зарзават, насаден в Народното събрание.
 
Aвтор: Мавро Василис,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР