Българи, живеещи в чужбина, искат спешна промяна в Изборния кодекс,

...
Българи, живеещи в чужбина, искат спешна промяна в Изборния кодекс,
Коментари Харесай

Българи в чужбина искат повече секции във Великобритания, САЩ и Канада

Българи, живеещи в чужбина, желаят незабавна смяна в Изборния кодекс, с цел да може да се открият повече от 35 секции във Англия, Съединени американски щати и Канада. От мрежата „ Изборните доброволци в чужбина “ желаят намаляване на законовото ограничаване за броя секции в страни отвън Европейски Съюз, тъй като в противоположен случай хиляди наши сънародници няма да могат да упражнят правото си на глас.

Пред БНР Димитър Иванов, координатор на краткотрайните препоръки на българите в чужбина за осъществяване на избори, разясни: „ Във Англия ще гласоподават два пъти повече хора спрямо изборите от 2017 година. Няма по какъв начин 45 000 души да бъдат натикани в 35 изборни секции. И то в изискванията на пандемия “.

В предаването „ 12+3 “ Иванов разясни, че тематиката е настояща от 2016 година и че не е казус Народното събрание да взема решения в последния миг. „ Засега има реакция на петицията от извънпарламентарните партии, от българите зад граница, от медиите... Ние имаме силата на причините, чакаме реакцията на хората, които имат причините на силата “.

Като минус Димитър Иванов уточни неналичието на народен представител в Народното събрание, който да е зает с българите зад граница и правото им на гласоподаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР