Балет „Арабеск” и Музикалния театър гостуват на сцена Парк Военна

...
Балет „Арабеск” и Музикалния театър гостуват на сцена Парк Военна
Коментари Харесай

Опера и балет на открито в парка на Военната академия

Балет „ Арабеск” и Музикалния спектакъл гостуват на сцена Парк Военна академия с „ Ромео и Жулиета” (20 юни), „ Цигански барон” (26 юни) и „ Българи от остаряло време”(27 юни).
За първи път Балет „ Арабеск” и Музикалния спектакъл ще покажат свои постановки на откритата лятна сцена в парка на Военната академия. Спектаклите стартират от 20 часа. Билети може да намерите на касата на Музикалния спектакъл (02 943 19 79) и по интернет на уеб страницата www. musictheatre.bg.
В дните на спектаклите може да си купите билети и от касата на сцена Парк Военна академия сред 18 до 20 часа.
Подробна информация за това какво ще се предприеме при влошени метеорологични условия – ще намерите на уеб страницата на Музикалния спектакъл - musictheatre.bg/3341.
Заповядайте на спектаклите на Музикалния спектакъл и Балет „ Арабеск” навън в парка на Военната академия в София!
20 юни, сряда, от 20 часа – „ Ромео и Жулиета” на Балет „ Арабеск” - открита лятна сцена Парк Военна академия
В 50-тия си юбилеен сезон Балет „ Арабеск “ показва най-великата любовна история на всички времена на сцена Парк Военна академия.
„ Ромео и Жулиета” на „ Арабеск” е съвременен танцов прочит на пиесата на Шекспир с неповторимата музика на на Сергей Прокофиев. Хореографката Боряна Сечанова разсъждава върху тогавашните и сегашните показа за времето и мястото на индивида в мирозданието. Тя слага въпросите за положителното, за отговорността и за мястото на любовта в днешно време.
Сценограф на спектакъла е Иван Токаджиев, костюмите са дело на Николина Костова-Богданова. Изпълняват танцьорите на Балет „ Арабеск”
Проектът е финансиран по Програма „ Култура” на Столична община” с поддръжката на Министерство на културата.

26 юни, вторник, от 20 часа – оперетата „ Цигански барон” от Йохан Щраус – открита лятна сцена Парк Военната академия
Насладете се на една от най-популярните оперети на Щраус под звездите в парка на Военната академия. „ Цигански барон” е приказка за любовта, която надмогва кастовите предубеждения. Оперетата демонстрира ламтежа за благосъстояние на аристократите, на които е противоположен животът на гордите и свободолюбиви роми. В сюжета е вплетена и легенда за богатство, предсказване за обич и съдбовна предопредленост.
Музиката на Щраус в „ Цигански барон” превзема с разнообразието на своите ритми - наред с виенските валсове и хусарски маршове, звучат маджарски чардаш и цигански фолклор. Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, диригент Игор Богданов, хормайстор Людмил Горчев. Пищният фон и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни придвижват в един сантиментален свят, където над всичко се издига любовта. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл.

На 27 юни, сряда, от 20 часа – оперетата „ Българи от остаряло време” от Асен Карастоянов - открита лятна сцена Парк Военната академия
Най-обичаната и най- постоянно поставяна българска оперета „ Българи от остаряло време” ни демонстрира с добросърдечна подигравка възрожденския обичай и нрави на българина. Пред нас оживяват фамилната идилия и романтика на патриархалните времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон. Публиката ще се посмее над безконечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което заплашва годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува дружно с младите, когато се опълчват на старите разбирания в името на любовта.
Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, диригент- Юли Дамянов. Сценографията е поверена на Иван Савов, костюмите са дело на Мариана Попова и Иван Савов, хормайстор е Людмил Горчев. Хореографията, в която с изключение на български фолклор има и детайли от модерните танци, е дело на балетмайстора на Музикалния спектакъл Татяна Янева. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР