Бълагрските пътища работят в едни от най-тежките условия в света.

...
Бълагрските пътища работят в едни от най-тежките условия в света.
Коментари Харесай

Българските пътища работят в едни от най-тежките атмосферни условия в света, смята началникът на пътната агенция

Бълагрските пътища работят в едни от най-тежките условия в света. Температурната амплитуда е 70-80 градуса, а през зимата има неведнъж заледяване и размръзване за един ден ", сподели през днешния ден по Българска национална телевизия ръководителят на управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов. Той изясни, че това са главните аргументи за дупките по пътищата, а другите са дефицитът на пари и фактът, че има сектори, които не са ремонтирани с десетилетия.

Атанасов уточни, че във Англия, да вземем за пример температурните амплитуди са 20-25 градуса и освен това състояние е елементарно там да имат положителни пътища. На няколко пъти той акцентира, че където са правени поправки, няма проблеми с отваряне на дупки.

Говорейки за особеното финансиране, ръководителят на управителния съвет на АПИ акцентира, че в Германия за поддръжка на пътищата се дават по 30 хиляди евро на километър, а тук сумата мъчно стига 1000 евро. Атанасов акцентира, че чиновниците на организацията ще кърпят дупките постоянно, когато е допустимо, само че това няма да се прави когато има вода и като има вода и вали сняг.

Ръководителят на пътната организация сподели, че с въвеждането на тол системата за заплащане на прекосяването по пътищата до 3-4 години първокласните пътища ще се преведат в положително експлоатационни положение. Ден по-рано министърът на районното развиване Николай Нанков даде обещание 6-7 години след стартирането на системата всички републикански пътища да са отлични.

Дончо Атанасов уточни, че българската тол система ще е най-модерната в Европа и за разлика от тази в Германия, въведена след интервал от 7-8 години, при нас тя ще проработи за година-година и половина.

В отговор на въпрос, ръководителят на пътната организация сподели, че и това лято ще има поправки по пътищата, само че те ще бъдат съобразени с трафика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР