UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от отборите,

...
UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от отборите,
Коментари Харесай

UEFA EURO 2024: Полша - отборът, който може да изненада всеки

UEFA EURO 2024 e все по-близо, а един от тимовете, който финален си обезпечи присъединяване на шампионата, е Полша. „ Дружина полска “ трябваше да мине през финалния стадий на Лига на Нациите, където първо победи Естония, а по-късно отстрани Уелс след късна драма с дузпи.

Въпитаниците на Михал Пробеж са един от най-коравите тимове на шампионата, които могат да основат проблеми на любимците, само че в това време постоянно могат да се издънят против някой от по-слабите отбори. От началото на този век полският футбол е във напредък и националният тим на страната съвсем постоянно се класира на огромен конгрес.

Предстоящото UEFA EURO 2024 ще бъде пето следващо за състава. До момента най-големият триумф на Полша е четвъртфинал през 2016 година във Франция. Във всички останали случаи „ дружината “ отпада в груповата фаза.

Селекцията на Михал Пробеж приключи трети в квалификациите, като остана зад Албания и Чехия. Благодарение на положителното си показване в Лига на Нациите отборът се добра до огромния конгрес в Германия, където ще мери сили с Франция, Нидерландия и Австрия.

Съставът на Полша е сплав от опитни и млади футболисти. Безспорно най-голямата звезда в тима е Роберт Левандовски. Головата машина на Барселона се открои като един от най-големите нападатели на нашето време. И въпреки че не изживява най-хубавите си дни при каталунците, Лева постоянно носи заплаха за противниковата врата. Все по-сериозна роля в редиците на Полша стартира да играе халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски. Той ще е и единственият представител на българското състезание по терените в Германия.

На вратата „ тайфа полска “ от дълги години разчита на Войчех Шчесни, а в защита като водач стартира да се откроява Якуб Кивиор от Арсенал. Много ще се чака от играчи като Себастиан Шимански, Пьотр Желински, Аркадиуш Милик и младият Никола Залевски.

Шансовете на Полша за излизане от група D са минимални, поради съществуването на Франция и Нидерландия. Поляците обаче са се потвърдили като твърд и непредвидим тим, който постоянно може да изненада всеки един отбор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР