БАКР – Агенция за кредитен рейтинг АД (БАКР) повиши дългосрочния

...
БАКР – Агенция за кредитен рейтинг АД (БАКР) повиши дългосрочния
Коментари Харесай

БАКБ с повишен кредитен рейтинг


БАКР – Агенция за кредитен рейтинг АД (БАКР) увеличи дълготрайния рейтинг  на Българо-американска кредитна банка по национална канара: от BВB (BG) на ВВВ+ (BG), със „ постоянна “ вероятност и покачва краткосрочния рейтинг по национална канара: от А-3 (BG) на А-2 (BG).  Агенцията удостоверява дълготраен рейтинг на финансова мощ: BВ, като трансформира вероятността по него от „ постоянна “ на „ позитивна “ и удостоверява кратковременен рейтинг: В

БАКР аргументира мнението си за смяната с позитивните промени от предходния интервал: високи темпове на повишаване на привлечените средства и на активите, резистентност и доста възстановяване на финансовите резултати и качеството на кредитния портфейл при постоянни индикатори на финансова адекватност и ликвидност на банката. В обсъждания интервал Българо-американска кредитна банка АД резервира поддържаната трайна наклонност на повишаване в размера на финансовата си база, формирайки общ кумулативен растеж за петгодишен интервал (2018-2022 г.) от 37.9%.  
-->
БАКР е третата пълноправна рейтингова организация в Европейски Съюз, записана според Регламент № 1060/2009 на Европейския парламент и на Съвета. Присъдените от БАКР кредитни рейтинги важат в целия Европейски Съюз и са напълно равнопоставени с тези на останалите приети от Европейския орган за скъпи бумаги и пазари организации, без териториални или други ограничавания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР