Бъдете абсолютно спокойни, не се налага затягане на мерките, нито

...
Бъдете абсолютно спокойни, не се налага затягане на мерките, нито
Коментари Харесай

Няма да се въвеждат нови мерки срещу коронавируса у нас

" Бъдете безусловно спокойни, не се постанова стягане на ограниченията, нито налагане на нови ограничения. Единствено ще продължим да реализираме надзор за съблюдаване на ограниченията, както са сега ", разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на втория брифинг на Националния действен щаб за есента.

Отпада наложителното тестване с PCR тест след 14-дневната карантина, заяви шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

В статистиката на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите България е на 24-о място по заболеваемост и резервираме 7-мото място по смъртност, тъй като има забележителен растеж на случаите в Европа, разгласи доцент Ангел Кунчев. На Балканите има страни в доста по-тежка обстановка от нас, добави той.

Ръстът на заболелите от ковид в Европейски Съюз е плюс 23%, което е безусловно равно на растежа в България, който също е 23%, уточни доцент Кунчев. Само една страна има негативна наклонност - Дания с минус 27%. В Латвия заболеваемостта се усилва доста, във Англия, Словакия, Нидерландия, Полша има растеж от над 50%, сподели доцент Кунчев.

По думите му се оформя една група от към десетина страни с доста огромен растеж, където са Испания, Чехия и други. Ние сме устойчиво в ярко оранжевата зона, съобщи основният здравен контрольор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР