Бъбречните заболявания обикновено остават незабелязани в продължение на години. Те

...
Бъбречните заболявания обикновено остават незабелязани в продължение на години. Те
Коментари Харесай

8 симптома издават проблем с бъбреците

Бъбречните болести нормално остават незабелязани в продължение на години. Те постоянно се демонстрират само с отклонения в индикаторите на урината, изразяващи се в нараснало количество протеин. Това е главната причина, заради която единствено 10% от възрастните с хронично бъбречно заболяване знаят за съществуването му. След незабележимите на пръв взор признаци следват предупредителни недоволства, на които би трябвало да обърнете внимание, тъй като те сигнализират за заболяване. Ето кои са признаците, издаващи съществуването на бъбречни проблеми, написа actualno.com.

1. Суха и сърбяща кожа

Кожни проблеми като суха и сърбяща кожа могат да бъдат симптом за липса на минерали в костите, които е допустимо да съпровождат бъбречни болести. Това се дължи на обстоятелството, че бъбреците към този момент не могат да поддържат нужния баланс на хранителни субстанции и минерали в кръвта.

2. Пенеста урина

Това е един от признаците на бъбречно увреждане, който въобще не е мъчно да се забележи. Урината, съдържаща прекалено количество мехури, е симптом на наличието на високо количество протеин. Един от методите да разберете това е да сравните пяната в урината си с тази, която се получава при разтрошаване на яйца. Протеинът, открит в урината - албуминът, е същият протеин, който се намира в яйцата.

3. Мускулни крампи

Мускулните крампи може да бъдат резултат от нарушена бъбречна функционалност. Ниските равнища на калций и неприятно следеният фосфор могат да допринесат за мускулни конвулсии.

4. Метален усет в устата

Този изумителен признак значи, че бъбреците ви са наранени. Уремията, обвързвана с натрупването на отпадъчни артикули в кръвта, може да " промени " естествения усет на храната и да аргументи неприятен мирис.

5. Камъни в бъбреците

Това заболяване е един от най-честите признаци на бъбречна непълнота. Причинява се от натрупването на минерали, които се отсрочват в бъбреците. По-големите камъни могат да причинят болежка, а дребните постоянно не се свързват с съществуване на болежка.

6. Бъбречни инфекции

Обикновено се предизвиква от бактерии, които попадат в бъбреците от пикочните пътища. Инфекциите могат да причинят тресчица, повръщане или болежка в слабините. Незабавното им лекуване може да предотврати трайно увреждане на бъбреците.

7. Високо кръвно налягане и диабет

Високото кръвно налягане е различен постоянно срещан симптом на бъбречна непълнота. С течение на времето, в случай че не се лекува, хипертонията може да повреди бъбречната тъкан. Нелекуваният диабет може да докара до неконтролирани равнища на кръвната захар. В резултат на това вътрешните органи на тялото, изключително бъбреците, страдат. Ето за какво е належащо деликатно да следите равнището на кръвната си захар даже и да нямате характерни недоволства.

8. Сутрешно гадене и влошен вкус

Друг един от най-ранните признаци за проблем с бъбреците е утринното гадене, което способства и за неприятния вкус. В напреднал етап на бъбречна непълнота пациентът се оплаква от чести позиви за повръщане и цялостна загуба на вкус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР