Азиатските акции се повишиха в сряда, след като солидните печалби

...
Азиатските акции се повишиха в сряда, след като солидните печалби
Коментари Харесай

Азиатските акции поскъпват след ралито на Уолстрийт

Азиатските акции се покачиха в сряда, откакто солидните облаги тласнаха търговците на дребно нагоре на Уолстрийт в навечерието на Деня на благодарността в Съединени американски щати, заяви USNews.

Референтната стойност на акциите на Нова Зеландия падна с 0,9%, откакто Централната банка увеличи референтната си рента с три четвърти от пункта до 4,25%, пробвайки се да овладее инфлацията, която в този момент е 7,2%.

Това е първото покачване на лихвените равнища с повече от половин пункт от въвеждането на формалния паричен курс през 1999 година Новият лихвен % е най-високият в Нова Зеландия от началото на 2009 година

Пазарите в Япония са затворени поради празник.

Китайските акции реагират разнопосочно

Shanghai Composite се увеличи с 0,26% до 3097, до момента в който Shenzhen Component падна с 0,27% до 10 973 при смесена търговия в сряда. Акциите в континенталната част остават под напън, защото огромните китайски градове постановиха нови ограничавания за справяне с огнищата на Covid.

Шанхай вкарва забрани за достъп на публични места, като заведения за хранене, молове и пазари, от четвъртък.

Акциите на фирмите опазването на здравето се показаха едва - с тежки загуби са Shijiazhuang Yilin (-77,4%), Guangdong Zhongshe (-9,3%) и China Meheco (-9,6%). Междувременно новите енергийни и софтуерни компании регистрираха прогрес. Значителни облаги записаха Longi Green Energy (2,2%), Sungrow Power (6,3%) и China National Software (2,1%).



Австралийските акции доближиха 6-месечни върхове

Индексът S&P/ASX 200 скочи с 0,7% и затвори на 7232 в сряда, достигайки най-високите си равнища от съвсем шест месеца, следвайки облагите на Уолстрийт през нощта. Те бяха подкрепени от оптимистичните корпоративни облаги и залозите за не толкоз нападателно стягане от страна на Фед.

Акциите на енергетиката и минното дело водеха, движени от по-високите цени на суровините. Значителни облаги записаха  Woodside Energy (0,9%), Whitehaven Coal (5,6%), BHP Group (1%), Rio Tinto (0,5%) и South32 (2%).

Запасите от литий и злато също напреднаха, в това число минерални запаси (1,9%), Allkem (1,5%) и Newcrest Mining (2,4%).

Qantas Airways нарастна с 5,3%, откакто компанията подвигна прогнозите си за брутна облага от 1,35 милиарда на 1,45 милиарда австралийски $ за първата половина на идната финансова година заради продължаващото възобновяване на пътуванията.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР