Азиатската държава Таджикистан, която се намира между Афганистан, Узбекистан, Киргизстан

...
Азиатската държава Таджикистан, която се намира между Афганистан, Узбекистан, Киргизстан
Коментари Харесай

Най-строгите и абсурдни забрани в Таджикистан

Азиатската страна Таджикистан, която се намира сред Афганистан, Узбекистан, Киргизстан и Китай, се счита за една от страните, в които възбраните не са непознати.

И до момента в който някои забрани са свързани със боязън от набожен екстремизъм, други вкарват нещо друго.

В края на 2015 година Таджикистан забрани празнуването на Нова година в учебните заведения и университетите. В скромна конюнктура на таджикските фамилии към момента е разрешено да честват, макар че има ограничавания за частни празненства, тъй че би трябвало да се чества безшумно и непретенциозно, осведоми pochivka.blitz.bg.

Преди няколко години полицията със мощ прогони заседание на младежи, които честваха пролетния фестивал на Хинду Кол в Душанбе, с аргумента, че сходно нещо не е в сходство с мюсюлманските традиции.

Но когато Бог затваря вратите, прозорецът се отваря, тъй че таджиките могат да разчитат на други празници, с цел да провиснал душата, както споделяме тук. Денят на президента се отбелязва на 16 ноември, Денят на знамето - на 24 ноември, Денят на националния език е непокътнат за 5 септември.

Много малко хора в Таджикистан честват Холи, само че след полицейските акции не се вършат празненства за Хелоуин.

Тези, които са задоволително смели да честват рожден ден в таджикски кафенета или заведения за хранене, го вършат с ясното схващане, че по-късно ще имат задоволително пари за санкции. Преди няколко години Амирбек Исаев научи урока за възбраната на празненствата по сложния метод, след което трябваше да заплати санкция, която беше в действителност солена.

Ключово доказателство за това беше фотография във Facebook, на която се виждат празнуващ и торта. Кой знае, може би в случай че бе чествал с агнешко, е можел да се размине. Той беше приет за отговорен, макар че сервитьорът свидетелства пред съда, че никой не му е честитил рождения ден и това не е ваучър за рожден ден.

Поради обстоятелството, че не е разрешено да се честват рождени дни и множеството сватби са неразрешени.

Силен рев и други детайлности, свързани с таджикските традиции, демонстрират, че траурът също е отстранен неотдавна.

Освен усеща, в Таджикистан е лимитирано и проявлението на тялото. Късите поли от дълго време са неразрешени в учебните заведения, не се одобряват добре и по улиците. Правителството също по този начин осъжда облеклото, което не е в сходство с традициите и носенето на национални облекла.

От 2016 година нататък жителите би трябвало да назовават ​​децата си с имена от формален държавен указател, в който няма да намерите известни имена от цялата планета.

Също като децата и заведенията за хранене би трябвало да имат авансово утвърдени имена. Тези, които желаят да отворят италиански ресторант в Душанбе, не могат да го назовават ​​Bella Italia или нещо сходно, тъй като законът за държавния език повелява заведенията за хранене да имат таджикски имена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР