Азербайджан случайно свали хеликопетр Ми-24 от руските военновъздушни сили над

...
Азербайджан случайно свали хеликопетр Ми-24 от руските военновъздушни сили над
Коментари Харесай

Азербайджан свали руски хеликоптер, извинява се

Азербайджан инцидентно смъкна хеликопетр Ми-24 от съветските военновъздушни сили над територията на Армения и принася извиненията си на Москва. Това настояват от външното министерство на Азербайджан, представени от Sputnik.

От Баку изясняват, че съветският Ми-24 летял в непосредствена непосредственост до границата в нощта, на дребна височина, в зоната на радарната система за противовъздушна защита. Азербайджан отбелязва също така, че хеликоптери на съветските Военновъздушни сили преди този момент не са били забелязвани в този регион.

„ В подтекста на тези фактори и напрегнатата конюнктура в района, която изисква нараснала бойна подготвеност поради вероятни провокации от арменска страна, дежурните са взели решение за обстрел. Азербайджан сервира извинения на съветската страна за трагичния индицент, който е мотив на случайност и не е ориентиран към Русия “, написа в известие на външното министерство.

За рухването на хеликоптера стана ясно рано сутринта. Хеликоптерът е бил свален покрай азербайджанския град Нахичеван. По публична информация от Кремъл, Ми-24 е съпровождал автоколона на съветска военна база в Армения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР