Аз знам коя съм, но обществото постоянно ми напомня, че

...
Аз знам коя съм, но обществото постоянно ми напомня, че
Коментари Харесай

20 въпроса | Бистра Окереке

" Аз знам коя съм, само че обществото непрекъснато ми припомня, че съгласно другите не съм тази, за която се мисля, получава се конфликт сред това по какъв начин ме виждат другите и по какъв начин се схващам аз ", споделя приключилата актьорско майсторство в НАТФИЗ Бистра Иджома Окереке за новия си късометражен филм In Between. Тя е родена в Нигерия, майка ѝ е българка, а татко ѝ нигериец, само че от дребна живее в София. Името ѝ Иджома значи " сполучливо извървян път ". И като че ли предопределя ориста ѝ, тъй като за нейните 28 години има премного триумфи, с които да се похвали.

Може би сте я гледали в спектакъла " Вечерята " на Театър " София ", в " Отело " на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " и " От тъмно по-мрачно ", в Theatro. Играе и във филмите " Рая на Данте ", The Wheels of Heaven, " Между мен и теб " и " Блок ". През 2021 година излезе и първата ѝ стихосбирка. Именно стиховете ѝ предизвикат режисьорката и продуцентка Виолета Вълчева да снима и кино лентата In Between, в който Бистра рецитира стиховете си и танцува. Предпремиерата му беше през октомври, а тематиката за идентичността занапред ще предизвика феновете по света. Ще има прожекция по време на " Открити хоризонти " - извънконкурсната стратегия на " Златен ритон " в Пловдив през декември.
Като какъв човек се определяте?
Изрисуван от слънце, мрак, безпорядък и топлота.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Че най-истинската и сложна смяна е тази, която правим вътре в себе си.
Реклама Любимият ви миг от деня?
След като изпия първото си кафе.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да продължаваме да вървим напред и нагоре в тъмното, без визия какво следва зад ъгъла.
Кое е най-голямото ви достижение?
Зачудих се дали да не изброя няколко и след това взех решение, че най-голямото от всички е това, че не преставам да желая да обичам хората и света към себе си.
Как си почивате?
В последно време се изучавам по какъв начин да си почивам. И това е изкуство! Почивам си най-добре, до момента в който пътувам и съм на някое ново място с книга на разположение.
Реклама Какво ви зарежда?
Усмихнатите хора, театърът, киното и положителните истории.
Какво ви разсмива?
Аз се развеселявам от време на време сама от себе си. А други пъти се дръзвам на хора, които умеят добре да намират смешното в тъжното.
Какво ви натъжава?
Неспособността на индивида да види какъв брой сме идентични. Човешката неучтивост и предпочитание да има.
Какво ви вбесява?
Вбесява ме това, че не се учим от историята. И продължаваме да я повтаряме.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР