Aз наистина изпитвам много голямо разочарование от това, което се

...
Aз наистина изпитвам много голямо разочарование от това, което се
Коментари Харесай

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: ДПС ги е страх от служебното правителство

" Aз в действителност изпитвам доста огромно отчаяние от това, което се случи, тъй като ние в действителност имахме желанието да подкрепим кабинет на " ИТН ". Но бяхме сложени в една обстановка, в която просто нямаше метод да се съгласим с въпросните претенденти. Говорим за Петър Илиев, за претендента за министър председател Пламен Николов и други ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ гражданският деятел Никола Вапцаров, който прекара месеци на митингите против основния прокурор и държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Той бе и претендент за депутат от обединяването " Изправи се.БГ! " Ние идваме! ".

" Имам възприятието, че имаше една поредност от фалстартове, които направиха " ИТН ", които в последна сметка се сърдят на нас, че не сме се съгласили с техните оферти. Истината е, че техните оферти не бяха съответни ", добави гражданският деятел.

" Аз мисля, че след изявлението на Петър Илиев нямаше разумен български жител, който в действителност да желае това да бъде силовият министър. Дори и Българска социалистическа партия смъкна доверието си от него, имайки поради, че Петър Илиев има въпреки всичко топла връзка с Българска социалистическа партия ", регистрира Вапцаров.

" Говорим и за друго нещо, което е доста забавно - тази експанзия, която внезапно излезе от " ИТН " по отношение на сътрудниците ѝ, тя е безусловно необяснима и несъответстваща. Не може в един миг да търсиш поддръжката на госпожа Манолова и в идващия миг, когато не я получиш, непосредствено да влезеш в Туитър и да напишеш, че тя е " олигофрен ". Имаше подобен туит от Пламен Николов, който беше ретуитнат от Тошко Йорданов ", разяснява още Никола Вапцаров.

" На карта е нещо доста по-голямо от Слави Трифонов и " ИТН ", а точно България. И в случай че те не могат да схванат значимостта на стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати от Народното събрание, в действителност е по-добре да отиваме на нови избори и те да си понесат следствията от тези нови избори ", счита гражданският деятел, който продължи коментара си за " ИТН " по следния метод: " Не можеш да се държиш като един дивак в Народното събрание. Ние се борихме против 12-годишното ръководство на ГЕРБ, които се държаха по този метод, които работеха с операции, с клевети, с неистини, с еднолично ръководство. Бяхме на улицата, с цел да прекратим този модел. Не съответно тъй като ненавиждаме Бойко Борисов, въпреки и несъмнено доста хора да го ненавиждат съответно него, не тъй като съответно ненавиждаме ГЕРБ и членовете на ГЕРБ, а тъй като ненавиждаме диктаторския модел и метод на държание, този бабаитизъм в политиката ".

Като пасив на Има Такъв Народ Вапцаров регистрира и това, че в Народното събрание те работят като един и депутатите от парламентарната им група нямат лично мнение. Той ги прикани да помислят по-добре над дейностите си.

" Движение за права и свободи ги е боязън от служебното държавно управление, тъй като те започнаха да разколачват техния модел, започнаха малко по малко да вадят, да отскубват техните " пипала на октопода " от държавния уред. Това нещо не им харесва. ГЕРБ също има аргументи да се опасява от служебното държавно управление. Не мога да схвана обаче за какво Има Такъв Народ се опасява от служебното държавно управление. Надявам се, че това е единствено поради егото им и желанието им техни фрагменти да блеснат, а не някакви стопански ползи, които целят да саботират работата на министър Кирил Петков и на министър Асен Василев да вземем за пример ", съобщи още Никола Вапцаров в диалога си с Лили Маринкова.

Той, като човек, участвал на митингите от предходната година, и то дълго време, даде своя коментар за садистичното полицейско принуждение пред постройката на Министерски съвет, случило се през юли 2020 година:

" Аз познавам господин Андон Андонов (б.р. главатарят на садистите в полицейски униформи) доста добре, тъй като той се грижеше за лагера на майките от " Системата ни убива ", който бе ситуиран и до момента седи на Министерски съвет. Аз бях шокиран като разбрах, че е в Бюрото на Иван Гешев, по-късно бях шокиран от фрагментите, които видях, тъй като той в действителност не ми направи усещане на подобен човек. Не чаках това нещо от служител на реда Андонов, тъй като той, в диалози с него, ми изглеждаше много благ и образован човек ", изясни Вапцаров за Андонов, който видяхме от фрагментите с полицейско принуждение в много брутална светлина.

Гражданският деятел изрази повсеместен потрес от полицейското принуждение, което видяхме на фрагментите, публикувани в предишния петък.

Той изясни, че да вземем за пример във Франция се употребява мощ против нападателни протестиращи, само че досега на задържане на дадения човек, а не след задържането. " Човек, който е арестуван и по-късно е подложен на пердах с палка или напръскване със спрей, това ще значи доста съществено дисциплинарно наказване и понасяне на наказателна отговорност от страна на служителя ".

Вапцаров е на мнение, че служителите на реда са малтретирали тези хора под колоните, тъй като не са обществени персони и не биха могли по-късно да вдигнат огромен звук за въпросното полицейско принуждение.

" Ако се остави служебното държавно управление да си свърши работата и моделът ДПС-ГЕРБ бъде изчегъртан, като тук не приказваме хората да бъдат изчегъртани, а моделът, то тогава партии като Движение за права и свободи и ГЕРБ ще изгубят огромна част от хората, които ги поддържат, тъй като няма да го има страха от някакви последици ", смята представителят на " Изправи се.БГ ".

" Смятам, че някои членове на служебното държавно управление би трябвало да намерят място в постоянното държавно управление, и по-специално приказвам за Кирил Петков, за Асен Василев, и за Бойко Рашков, несъмнено. Има и други, които са потвърдили с работата си, че са в действителност положителни админи, положителни управленци. На България сега и би трябвало едно стремително държавно управление от " супергерои ", което да изкара едни 8 месеца, година, да вземем за пример, и по-късно да се създадат едни нови избори, в които към този момент да се отрази мнението на обществото за бъдещия модел на ръководство на България, без страха от Движение за права и свободи и ГЕРБ, без въздействието на олигархичните кръгове, които са зад тях ", приключи с тези думи Николай Вапцаров присъединяване си във ФАКТИ .

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР