Аз лично имам критики към няколко министри. Няма да влизам

...
Аз лично имам критики към няколко министри. Няма да влизам
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Имам критики към няколко министри

„ Аз персонално имам рецензии към няколко министри. Няма да влизам в елементи, тъй като ще има конспирация “, сподели депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в предаването „ Лице в лице “.

„ Има министър председател Николай Денков, вицепремиер Мария Габриел, които да създадат оценка на своите министри, да дойдат при парламентарните групи, които би трябвало да гласоподават идващия кабинет и да предложат, в случай че има смени. Проф. Хинков (министъра на опазването на здравето – б.р.) по свое предпочитание сподели, че няма да бъде. Има министри, към които сигурно има рецензии, само че те не са от партиите, а и от жителите. Фактите са, че ни следва ротация след два месеца, само че до нея би трябвало да свършим доста работа “, изясни той.

Изпълнителната власт има своите пълномощия, само че Народното събрание прави надзор през другите механизми, които ни разрешава законът и правилника на Народното събрание, акцентира Ананиев.

Той акцентира, че се надява най-малко половината регулатори да бъдат с нови шефове.

Ананиев разяснява и номинацията на ПП-ДБ на Борислав Белазелков за парламентарен арбитър. „ Много хора ни упрекнаха, че има политически квоти, ние демонстрираме, че политическите квоти от Народното събрание могат да бъдат публични “, сподели той.

„ ГЕРБ са решили да предлагат Десислава Атанасова за парламентарен арбитър. Ние с нея доста пъти сме препритали шпаги, спорили в Народното събрание, карали сме се. Но тя е един доста мощен парламентарист. Въпросът към ГЕРБ е за какво Борисов се лишава от нея и я пенсионира в Конституционния съд “, добави Ананиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР