АвтоВАЗ отказа да разработи нов модел, който по планове трябваше

...
АвтоВАЗ отказа да разработи нов модел, който по планове трябваше
Коментари Харесай

Няма да има нова Lada баничарка

АвтоВАЗ отхвърли да създаде нов модел, който по проекти трябваше да съставлява модифицирана Dacia Dokker и да се продава под марката Lada, оповестява " Daily Automobile Magazine ", базирайки се на свои източници. За решението има няколко аргументи: първо, стилен ван с корпоративен дизайн в жанр X би се конкурирал с Largus, и второ, истинският Dokker, който се продаваше в страната от 2017 до 2020 година, не беше изобщо известен на пазара.

За първи се заприказва за появяването на Lada Van още през 2018 година. Тогава стана известно, че АвтоВАЗ обмисля опцията да създаде нов стилен търговски ван, основан на Dokker. По-късно се оказа, че стартирането на този модел е планувано в специфичен капиталов контракт (SPIC), подписан от автомобилния производител с съветското държавно управление през март 2019 година
 Няма да има нова Lada

Според " Daily Automobile Magazine " ванът трябвало да се разграничава от Dokker в предната си част, която била планувана да е с X-образния жанр на Lada, а френският мотор на Renault да бъде сменен с съветски.

АвтоВАЗ счита производството на " съветската баничарка " за безогледно решение, тъй като по този начин ще се сътвори спомагателен съперник за Ларгус. Освен това непопулярността на Renault Dokker (в Русия моделите на Dacia се продават под марката Renault) в страната също си е споделила думата. През трите години от наличието си на пазара този модел се е продал в размер на 4 800 бройки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР