Автопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните

...
Автопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните
Коментари Харесай

Таен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скици

Автопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните му произведения, която е на близо 500 години. Скицата е била на негова близка другарка, в която художника оставил и диря от своето лице.

Скицата е изложена в Британския музей в Лондон, а автопортретът на Микеланджело може да се види като малко дрънкулка в региона на корема на дамата, която му театралничи.

Тя се казвала Виктория, а до момента в който е изобразявал контурите на нейната рокля, в детайлите е присъединил и своя облик. Този облик не е видян години наред. Въпреки че скицата е обсъждана от разнообразни специалисти по изобразителното изкуство.

Предполага се, че автопортретът е бил способ, с който художника да подпише творбата, защото по времето, в което е живял, подписите на върху платната се считали за белег на ниска просвета.

Църквата също не е гледала с положително око на това художниците да подписват творбите си, тъй като имало заплаха да станат прекомерно горделиви, а гордостта е един от седемте смъртни гряха.

Много от създателите обаче продължели дискретно да демонстрират кой е създателят на творбата.

Ръководителят на изследването, лекар Дейвиш ди Кампуш от федералния университет по здравни науки в Порто Алегре, напомня, че сходен автопортрет се появил и при друго произведение на Микеланджело.

В него създателят илюстрирал сонет за приятеля си Джовани да Пистоя със свое изображение, на което рисува тавана на Сикстинската шапка.

Начинът, по който Микеланджело се е изобразил, не може да се назова рисунка, а е по-скоро е по-скоро схема на момента, в който рисува.

Скицата Виктория Колона най-вероятно е нарисувана през 1509 година, само че други експерти считат, че е рисувана по-късно – през 1525 година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР