БАНКОК (АП) — Правозащитни групи призоваха Тайланд в четвъртък да

...
БАНКОК (АП) — Правозащитни групи призоваха Тайланд в четвъртък да
Коментари Харесай

Правозащитни групи призоваха Тайланд да не екстрадира виетнамски активист, заявявайки, че той е изложен на риск, ако бъде изпратен у дома

БАНКОК (АП) — Правозащитни групи приканиха Тайланд в четвъртък да не екстрадира виетнамски деятел, арестуван в Банкок, заявявайки, че той може да е в риск, в случай че бъде върнат на Виетнам.

Y Quynh Bdap, който имаше статут на емигрант от Организация на обединените нации в Тайланд, беше арестуван от локалната полиция във вторник, ден откакто се срещна със чиновници на канадското посолство, до момента в който търсеше леговище там, съгласно фондацията за права на мира, тайландска организация, която е била в контакт с него.

Съоснователят на групата Montagnards Stand for Justice беше наказан задочно във Виетнам през януари по обвинявания, че е взел участие в организирането на антиправителствени протести в централната планинска провинция на Виетнам Дак Лак през юни предходната година.

Виетнамските управляващи са правили следствия в Тайланд за него със съдействието на Тайланд, който го е изпратил да се укрива преди шест месеца, сподели Bdap преди ареста му във видео изказване.

Във видеото от 7 юни, предоставено на Associated P...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР