Автомобилният гигант BMW представи превозно средство с e-ink технология, което

...
Автомобилният гигант BMW представи превозно средство с e-ink технология, което
Коментари Харесай

BMW показа кола, която може да сменя цвета си

Автомобилният колос BMW показа транспортно средство с e-ink технология, което може да трансформира цветовете си според от времето и трафика или от настроението на лидера. Това се случи по време на годишната конференция CES 2022 в Лас Вегас.

Новата функционалност още не е подготвена за всеобщо произвеждане. Тя обаче беше демонстрирана онлайн с автомобил, наименуван BMW iX Flow.

Самият оцветяващ материал се ползва като обвивка на каросерията на транспортното средство, само че работи тъкмо както екраните с електронно мастило на четеца Kindle. Обвивката е с вградени милиони микрокапсули, всяка от които съдържа негативно зареден бял пигмент и позитивно зареден черен пигмент. В взаимозависимост от настройката, използването на електрически заряд към материала кара белите или черните пигменти да се повдигнат до върха на микрокапсулата, променяйки цвета на транспортното средство за малко време.

И макар че функционалността към този момент разрешава превключване единствено сред два цвята, палитрата ввероятно ще бъде разширена. „ Това дава на лидера свободата да показва разнообразни аспекти на своята персона всякога, когато сяда в колата си “, разяснява Стела Кларк, началник на плана BMW iX Flow.

Четете повече в нашата профилирана графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР