Автоджамбазинът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на

...
Автоджамбазинът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на
Коментари Харесай

Изправиха пред съда автоджамбазинът, откраднал редица коли в Пловдив

Автоджамбазинът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на 2022 година и началото на 2023г., се изправи пред Пловдивския областен съд, само че през днешния ден делото не съумя да започва всъщност. Както TrafficNews описа в серия материали тогава, 36-годишният Марио Илиев открадна два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен.
Прочетете още
Двата фолксвагена модели „ Пасат ЦЦ ” и „ Пасат ” към момента не са открити и върнати на притежателите, за разлика от аудито и поршето. Според първичните данни общото при кражбите било идентичният почерк на причинителя - до момента в който колите са оставени от водачите за малко без контрол с включени мотори. След това джамбазинът сменял номерата, с цел да не бъде заловен.

Първият откраднат автомобил бил „ Пасат ЦЦ ”. Той е отмъкнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в регион “Северен ”, на метри от постройката на Трето районно ръководство. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с транспортното средство. Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, само че бил на името на майка ѝ – Гена. Двете дами се конституираха като частни обвинители против крадеца, претендирайки сумата от съвсем 25 000 лв., каквато е цената на автомобила.

Втората открадната кола била поршето, благосъстоятелност на Никола Диев. Тя била отмъкната на 19 декември 2022 година, до момента в който мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска компания. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница.

Третата кола „ Фолксваген Пасат “ била на Фейзи Садъков, само че била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „ Кършияка ” на 6 януари предходната година. Въпреки, че бил наоколо до колата, крадецът не се уплашил да работи. Карагьоз бил оставил автомобила без да го гази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, само че джамбазинът потеглил, като влачил потърпевшия 5-10 метра.

Четвъртият откраднат автомобил бил – джип ауди бил открит в пазарджишкия сектор на автомагистралата. 

След акуратен разбор на събраните доказателства и с помощта на положителната съгласуваност и взаимоотношение на полицията в Пловдив и Пазарджик, създателят на незаконните отнемания бил арестуван. По данни на прокуратурата Марио Илиев е столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На правилото на териториалната подсъдност, за откраднатото „ Ауди ”, мъжът е притеглен като обвинен от Районна прокуратура – Пазарджик.

Делото в пловдивския Окръжен съд е единствено за кражбата на другите 3 автомобила, само че разпоредителното съвещание през днешния ден се отсрочи, тъй като един от потърпевшите - Атакан Карагьоз беше нередовно свикан за днешното съвещание.

Следващото съвещание е планувано за 11 април.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР