Автобусите и тролейбусите от градския транспорт на Варна ще пътуват

...
Автобусите и тролейбусите от градския транспорт на Варна ще пътуват
Коментари Харесай

Абсурдно решение за автобусите във Варна вся ужас

Автобусите и тролейбусите от градския превоз на Варна ще пътуват по празнично (съботно-неделно) разписание и в работите дни, написа Moreto.net след сигнал от четец.

От превозвача не са излезли с публично известие за смяна в разписанието, което ще засегне хиляди работещи в морската столица, само че от оповестения телефон за връзка с компанията потвърдиха за новия си графки, влизащ в действие от понеделник.
Разреждането на курсовете се прави поради предстоящото понижаване на човекопотока, във връзка въведеното изключително състояние в страната.

Управителят на сдружението инж. Злати Златев не бе открит за коментар, само че красноречивото пояснение, което дадоха на оповестения телефон за връзка с компанията бе:

"Учениците няма да пътуват, студентите също, хората няма да са по улиците, тъй като магазини и молове затварят, а и пенсионерите ще си стоят у дома ".

Решението на общинския транспортьор, който е в затруднено финансово положение, да разреди курсовете в делнични дни на практика са с чисто икономическа логичност.

Разреждането на курсовете обаче е в безапелационен прорез с противоепидемичните ограничения. При по-малко курсове, напълно разумно в рейсовете ще има повече пасажери на единица повърхност, което доста ще увеличи риска от разпространяване на covid-19.

Дали общинският транспортьор ще преразгледа политиката си и ще сложи здравето на хората, а не финансовото си здраве преди всичко, ще стане ясно през идните дни.

А Община Варна, в лицето си на едноличен притежател на "Градски превоз " ЕАД, е повече от длъжна да се намеси и да предприеме нужните ограничения, тъй като стерилизация сред всеки курс и обезпечаването на маски на контрольорите, няма по какъв начин да компенсира скупчването на повече пасажери в рейсовете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР