Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе обяви днес, че представител на партията

...
Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе обяви днес, че представител на партията
Коментари Харесай

Австрийски политик подаде оставка заради стихотворение за плъхове

Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе разгласи през днешния ден, че представител на партията му ще подаде оставка, откакто написа стихотворение, сравняващо мигрантите с плъхове. Случаят провокира огромни рецензии и разгневи канцлера Себастиан Курц, съобщи Асошиейтед прес.
Щрахе съобщи, че Кристиан Шилхер ще напусне антиимигрантската Австрийска партия на свободата и ще подаде оставка като заместник-кмет на град Браунау на Ин, оповестява организация АПА. Градът, който се намира на границата с Германия, е родното място на Адолф Хитлер.

Краткото стихотворение със заглавие " Градският плъх " излезе в локално издание на Австрийската партия на свободата в Браунау. Стихотворението съдържа предизвестие за смесването на разнообразни култури и провокира съществени рецензии от левоцентристката съпротива.

Вчера Курц, реакционер, който ръководи Австрия от края на 2017 година в коалиция с Австрийската партия на свободата, изиска регионалната конструкция на партията в провинция Горна Австрия да се разграничи от стихотворението. Той съобщи, че " изборът на думите в стихотворението е неприветлив, нечовечен и надълбоко расистки ".

След това Ервин Шрайнер, почитан представител на регионалната организация на партията, съобщи, че " алегорията за плъха и индивида е исторически обременена и е толкоз безвкусна, че би трябвало да бъде отхвърлена ". Шрайнер съобщи, че фактът, че самият създател е писал от гледната точка на плъх " не прави нещата кой знае какъв брой по-добри ", само че добави, че стихотворението съставлява " в последна сметка несполучлив опит да се вземе отношение по сериозна тематика в стихотворна форма ".

В стихотворението се споделя: " Точно както ние живеем тук долу, другите плъхове, които (са дошли) като посетители или мигранти, в това число тези, които не познавахме, би трябвало да споделят метода ни на живот! Или бързо да се махат отсам! ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР