Австрийският президент Александър Ван дер Белен направи обръщение към нацията,

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен направи обръщение към нацията,
Коментари Харесай

Австрийският президент ще назначи новите министри утре

Австрийският президент Александър Ван дер Белен направи послание към нацията, което обаче, беше изтълкувано като обръщение към политиците. Според него, хората за образец се държат обичайно освен тогава, когато камерите са ориентирани към тях. По-рано през днешния ден бяха освободени всички министри от Партията на свободата. С това политическата рецесия продължава, а в понеделник канцлерът Курц ще се изправи пред Народното събрание за избор на съмнение.

 © БГНЕС
Още на следващия ден обаче се чака новите министри да получат назначенията си от президента. В Австрия е пълномощие на президента да освобождава и утвърждава министрите по предложение на канцлера. Затова през днешния ден Ван дер Белен още веднъж се срещна със Себастиан Курц и го поддържа.
Себастиан Курц, водач на Австрийската национална партия: Президентът ми разпореди, след оставката и отстраняването, да осигуря функциониращо държавно управление и да попълня освободените позиции с специалисти.
Въпросът на въпросите във Виена в този момент е ще оцелее ли в понеделник канцлерът при вота на съмнение, иницииран от дребна опозиционна партия, отделила се от " Зелените ". Нейният водач внесе през днешния ден в австрийския парламент настояването за избор.
Петер Пилц, създател на " Списък през днешния ден ": Намираме се в изключителна обстановка и Националното заседание би трябвало да реши. Първо, дали Себастиан Курц към момента се употребява с доверието на Народното събрание и второ, би трябвало ли до изборите страната да се ръководи от човек, който ще прави акция или от специалист.  В Австрия всички министри от партията на Кикъл подадоха оставки В Австрия всички министри от партията на Кикъл подадоха оставки
В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа рецесия. Вътрешният министър Кикл ще бъде отхвърлен от поста си, съобщи канцлерът Себ...

Така в понеделник е допустимо Себастиан Курц да се окаже огромния победител на евровота в Австрия и в това време да се наложи да освободи поста си. Социалдемократите и някогашните съдружни сътрудници от Партията на свободата може и да поддържат вота. Събитията във Виена преобладават към този момент европейските диспути. Не инцидентно ръководителят на Европейската комисия се опита през днешния ден да отнеме от напрежението.
Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейска комисия: В Европа има доста държавни управления на малцинствата. Непрекъснато министър председатели и кабинети се отдръпват. Непрекъснато нови водачи идват на власт. Тези събития не се нуждаят от коментар.
Същевременно в музикалните ранглисти на Австрия преди всичко се изкачи песента " Отиваме в Ибиса " на холандското трио Венгабойс. Бившият към този момент водач на Партията на свободата през днешния ден за първи път още веднъж се появи в общественото пространство със известие в една от обществените мрежи, че ще се бори за невинността си. Десните популисти от другите страни се дистанцират от австрийските си сътрудници. " Алтернатива за Германия " даже се тормози, че аферата може да се отрази отрицателно на изборния резултат в неделя.
 Политическата рецесия в Австрия доближи и канцлера Курц Политическата рецесия в Австрия доближи и канцлера Курц
В Австрия дясноконсервативното държавно управление дефинитивно се провали. След среща с канцлера Курц президентът Ван дер Белен откликна на всички молби за о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР