Австрийският канцлер Карл Нехамер обяви в сряда, че неговото правителство,

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер обяви в сряда, че неговото правителство,
Коментари Харесай

Австрия се съгласи да плаща за руския газ в рубли

Австрийският канцлер Карл Нехамер разгласи в сряда, че неговото държавно управление, дружно с австрийската петролна компания OMV, се е съгласило да заплаща за вноса на съветски газ в рубли.

Изявлението факт, откакто по-рано в сряда съветският енергиен колос "Газпром " спря доставките на газ за Полша и България поради несъблюдение на нейните условия за възнаграждение на синьото гориво в рубли.

Карл Нехамер също по този начин сподели, че и Австрия, и Германия са приели изискванията на заплащанията за съветския газ, защото е било открито, че сходни разплащания са в сходство с изискванията на западните наказания против Москва.

По-рано този месец австрийският канцлер съобщи, че "не е допустимо " Европейският съюз да наложи ембарго на съветския газ, напомня БНР.

Междувременно, Германия, която си беше сложила за цел да спре доставките на съветски нефт до края на годината, към този момент се надява да може да направи това до няколко дни. Това съобщи нощес немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от Ройтерс.
"Днес мога да кажа, че едно петролно ембарго към този момент е управляемо за Германия ", уточни Хабек пред публицисти по време на посещаване в Полша.

Австрия съумя да се откаже от вноса на нефт от Русия, за разлика от газовите доставки, посочи пред публицисти във Виена австрийският министър на енергетиката Леоноре Гевеслер, представена от ТАСС.

Тя посочи, че приблизително през последните години вносът на нефт от Русия е бил към 10 % от общите доставки и напомни, че от началото на войната в Украйна страната се е погрижила този импорт да бъде редуциран до нула.

По-рано австрийската енергийна компания OMV заяви, че от март Австрия е спряла да внася и преработва нефт от Русия поради съветските военни дейности в Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР