Австрийските медии съобщиха за политическо-финансова афера, в която включват участие

...
Австрийските медии съобщиха за политическо-финансова афера, в която включват участие
Коментари Харесай

Бизнесменът Стайков проговори за скандала с евродепутатка

Австрийските медии оповестиха за политическо-финансова спекулация, в която включват присъединяване на български предприемач. Бе обявено, че Стоян Стайков е дарил през 2018 година 55 000 евро на депутата от крайнодясната Партия на свободата в Австрия Барбара Капел, с цел да лобира за негова договорка за закупуване на български пенсионен фонд, който е с австрийски капитали.

Според изявленията Барбара Капел е декларирала пред австрийски медии, че договорката не се е състояла и в този момент предприемачът си желае назад парите. По думите на Стоян Стайков той и двама други негови сътрудници са дали на Барбара Капел 75 000 евро като персонален заем, който няма нищо общо с негова договорка. В Австрия върви прокурорска инспекция, поискана от Стоян Стайков, оповестява " Дир ".

" Познавам госпожа Капел от над 12 години и съм с най-хубави усещания от нея. В съвършени взаимоотношения сме. Аз и други двама мои сътрудници ѝ дадохме персонален заем от 75 000 евро. Тя ни помоли за този заем. За какво ги е употребила, не зная. Но няма подаяние, няма дотации, не финансираме партии. Аз не съм се занимавал с политически живот нито в България, нито където и да било, по никакъв метод в нито една страна. Не съм финансирал партии нито в Австрия, нито където и да е било по света. Тиражирането на спекулации и търсенето на сензации в частно-правните връзки е меко казано несериозно и непрофесионално. Квалификациите за мен и раздаването на присъди от трибуните на медиите са тенденциозни и нямат релация с обективната истина. Тази омерзителна процедура се употребява от дълго време за омаскаряване и оклеветяване, както и за манипулирането на публичното мнение ", споделя той пред " Дир ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР