Австрия наложи нови мерки за блокиране на около 2 милиона

...
Австрия наложи нови мерки за блокиране на около 2 милиона
Коментари Харесай

Австрийската полиция с произволни проверки за Covid блокирането на неваксинираните

Австрия наложи нови ограничения за блокиране на към 2 милиона неимунизирани , като лицата са изправени пред санкции, в случай че не съблюдават разпоредбите , оповестява СиЕнБиСи.

Тези, които не са изцяло имунизирани против Covid-19, са още веднъж под обсада от понеделник, като федералната полиция стопира хората на публични места, с цел да ревизира статуса им на имунизация .

Неваксинирани хора, които нарушават разпоредбите за блокиране, са изправени пред санкции до 500 евро (567 долара), а всеки, който откаже да се съобрази с инспекциите за статус на ваксина, може да бъде санкциониран с 1450 евро .

Новите ограничавания важат за всички на възраст над 12 години , които не са приемали две дози от имунизацията. Хората, които неотдавна са се възстановили от вируса, са освободени от рестриктивните мерки .

Пълно доказателство за имунизация се изисква за посещаване на публични места като заведения за хранене, фризьорски салони и коледни базари . Във Виена децата на възраст над шест години ще би трябвало да покажат негативен резултат от Covid тест, с цел да им бъде позволено влизането на тези публични места.

Само ваксини, утвърдени от европейския медицински регулатор - имунизациите Pfizer-BioNtech, Oxford-AstraZeneca, Johnson & Johnson и Moderna - ще бъдат одобрявани от австрийските управляващи , когато става въпрос за доказване на статус на имунизация.

Ваксинацията доста понижава риска от хоспитализация и гибел .

През уикенда новите случаи на вируса в Австрия доближиха рекордно равнище от 13 152 за един ден , съгласно данни от университета Джон Хопкинс. В понеделник 11 889 в страната са записали нови инфекции.

Около 65% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано , което дава на страната второто най-ниско равнище на имунизиране в Западна Европа след Лихтенщайн.

Обявявайки новите ограничавания за блокиране на конференция в неделя, австрийският канцлер Александър Шаленберг сподели, че разпоредбите ще бъдат " следени доста поредно и със наказания " от полицейски чиновници.

" Ситуацията с ковид в Австрия е сериозна и четвърта вълна преди малко ни хваща с цялостна тежест. Броят на новите инфекции в Австрия е по-висок от когато и да било преди ", сподели той пред кореспонденти. " Единственият метод да се прекъсне този циничен кръг на пандемията е имунизацията . "

Министърът на вътрешните работи Карл Нехамер сподели в Туитър във вторник, че единствено в понеделник в Австрия са били осъществени към 15 000 полицейски инспекции .

" Около 120 нарушавания са открити и осъдени ", сподели той и добави, че обществеността е посочила високо равнище на съдействие с управляващите .

Въпреки убеждението на законодателите, че австрийската полиция е разполагаем, с цел да подсигурява спазването на блокирането, политиката е подложена на критика като сложна за използване .

На неимунизираните към момента е позволено да напущат домовете си по няколко аргументи , като да вземем за пример извършване на покупки на хранителни артикули, пътешестване до работа , при изискване че пробата е негативен за вируса или за присъединяване в религиозни практики.

Блокирането е изправено и пред опозиция от третата по величина политическа партия в Австрия , дясната Партия на свободата, която назова този ход " система на корона апартейд " и възнамерява да стачкува против рестриктивните мерки във Виена в събота.

Лидерът на партията Хърбърт Кикъл съобщи във Фейсбук в понеделник, че е дал позитивна проба за ковид и ще бъде под карантина за събитието
 Канцлерът на Австрия: Локдаун за неимунизираните, с цел да се постави завършек на порочния кръг
Канцлерът на Австрия: Локдаун за неимунизираните, с цел да се постави завършек на порочния кръг

" Позорно ниската " имунизация трябваше да бъде нараснала посредством принуда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР