Австралийци, които украсяват тялото си с татуировка на престъпника Нед

...
Австралийци, които украсяват тялото си с татуировка на престъпника Нед
Коментари Харесай

Проклятието на татуировката

Австралийци, които украсяват тялото си с татуировка на нарушителя Нед Кели, стават жертва на ликвидиране или се самоубиват. Над тридесет души, които попаднали в моргата след ликвидиране или самоубийство, имали тази татуировка.

Нед Кели е прочут австралийски нарушител, чието име е всявало смут през осемнадесети век. Всички умряли в резултат на ликвидиране или самоубийство, които били с татуировката на Нед, били мъже на възраст от 20 до 67 години.

Много хора считат, че Нед Кели носи неприятен шанс на хората, които го татуират върху тялото си, само че все пак всяка година се появяват нови фенове на рисунките с лицето му.

Кели е бил ирландец и се е опълчил на ръководещите по това време в Австралия британци. Той бил член на незаконна тайфа, която ограбвала банки.

Престъпникът бил прочут със странното си държание. Веднъж той яхнал локален служител на реда и го яздил дълго време, като го заплашил, че в случай че не се прави на кон, ще бъде погубен.

Кели е умъртвил доста хора, поради което след залавянето му е бил екзекутиран в Мелбърн. Според доста австралийци Кели не е бил нарушител, а герой за независимост.

Според доста хора татуировката разсънва духа на Кели, който кара индивида, който е татуирал лицето или името му върху тялото си, да извърши закононарушения.

След едно или две закононарушения се стига и до съдбовния край за татуирания човек. Досега не е имало случай татуировката с изображението на един и същи човек да носи злощастие на толкоз доста хора.

В момента татуировките с Кели не престават да са шлагер и макар страха от проклятието доста младежи татуират лицето или името на известния нарушител, с цел да потвърдят на приятелите си, че проклятието не ги тормози.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР