Австралийският министър-председател Скот Морисън ще бъде сред първите австралийци, получили

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън ще бъде сред първите австралийци, получили
Коментари Харесай

Скот Морисън сред първите ваксинирани в Австралия

Австралийският министър-председател Скот Морисън ще бъде измежду първите австралийци, получили ваксина против Covid-19. Това ще се състои през днешния ден в медицинския център Castle Hill в северозападната част на Сидни и ще бъде излъчено по малките екрани.

Заедно с него ще бъдат ваксинирани съществени здравни специалисти. Австралийският министър на опазването на здравето Грег Хънт удостовери новината в ABC`s Insiders, като съобщи, че това е значима стъпка за създаване на публично доверие във имунизацията. Малка група жители на старешки домове и здравни служащи на първа линия също ще бъдат ваксинирани през днешния ден. Сред възрастните хора е и етнически поляк, претърпял Втората международна война. против ковид в Австралия, която ще коства към 5 милиарда $. 678 000 австралийци " на първа линия " са включени в първата фаза.
 Имунизацията против COVID-19 в Австралия ще коства 4,8 милиарда $
Имунизацията против COVID-19 в Австралия ще коства 4,8 милиарда $

Вече две седмици страната не е записала нови случаи на вируса

Австралийският здравен регулатор утвърди по-рано тази седмица Федералното държавно управление разгласи, че е поръчало задоволително ваксини за ваксиниране на популацията от 25 милиона души . Повечето ваксини ще бъдат създадени в Австралия. Също по този начин държавното управление е поръчало задоволително дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech за ваксиниране на 1/5 от популацията . Първите доставки на имунизацията на Pfizer/BioNTech, която е с успеваемост 95%, дойдоха в Австралия в понеделник. Първите доставки на AstraZeneca, които ще бъдат създадени в чужбина, се чака да дойдат през март.

В събота към този момент се организираха и демонстрации против наложителна имунизация в Аделаида, Бризбейн, Сидни и Мелбърн. По време на проявата участници са издигали лозунги като: " Моето тяло, моят избор ", " Ваксина или опит ", " Децата ми бяха повредени от ваксина " и други. Докато в другите градове акциите са минали най-вече спокойно, в Мелбърн се оповестява за доста задържани от органите на реда.

Социологическо изследване, представено от " Гардиън ", демонстрира, че 64% от австралийците ще се имунизират против ковид , а 27% не са сигурни. 9% от австралийците на възраст над 16 година споделят, че " несъмнено няма " да се имунизират . Изследването е направено за Министерството на здравеопазването и в него са взели участие 4001 души.
 Австралия утвърди първата ваксина против ковид
Австралия утвърди първата ваксина против ковид

Австралия има съглашение да получи 10 милиона дози от имунизацията на Pfizer
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР