"Австралийският милиардер Андрю Форест заведе дело срещу "Фейсбук" за измама",

...
"Австралийският милиардер Андрю Форест заведе дело срещу "Фейсбук" за измама",
Коментари Харесай

Австралийски милиардер заведе дело срещу Фейсбук за измама

"Австралийският милиардер Андрю Форест заведе дело против "Фейсбук " за машинация ", съобщи Би Би Си.

Юридически представители на богаташа настояват, че в обществената мрежа е имало лъжлива скица. "Във Facebook " циркулираха предложения за вложения в криптовалути, а като снимков материал се използваха фотографии на нашия клиент ", обявиха юристи на Форест.

"Много хора, подведени от рекламата, с която господин Форест няма нищо общо, вложиха и се разделиха с парите си ", прибавиха правистите.

"Най-фрапиращият случай е с наш съгражданин. Човекът е вложил 670 000 австралийски $ (около 950 000 щатски), тъй като е мислел, че зад въпросната конструкция стои нашият клиент. Инвеститорът обаче не е получил нито цент, а уредниците на финансовата пирамида – изчезнали ", показаха още юристите.

"В този случай не става дума единствено за голяма финансова машинация, само че и за нелегално потребление на фотоси, за заблуждение на нищо неподозиращи хора, както и незаконна немарливост от страна на компанията–собственик на обществената мрежа ", обявиха юристите.

"Форест, чийто главен бизнес е металодобивът, през 2019 година е подал сигнал до притежателя на "Фейсбук " Марк Зукърбърг, само че от компанията в Съединени американски щати не са подхванали нищо ", добави Би Би Си.

"Първото съвещание по делото Форест против Facebook ще се организира в първоинстанционен съд в щата Западна Австралия на 28 март. В случай правосъдна победа компанията "Мета " ще би трябвало да заплати голяма санкция и да промени политиката си по отношение на рекламата ", добави Би Би Си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР