Австралийските власти издадоха в четвъртък нови разпореждания за евакуация на

...
Австралийските власти издадоха в четвъртък нови разпореждания за евакуация на
Коментари Харесай

Половин милион австралийци - пред евакуация заради наводненията


Австралийските управляващи издадоха в четвъртък нови разпоредби за евакуация на хиляди поданици на Сидни, откакто проливните дъждове предизвикаха пагубни наводнения в най-големия град на Австралия, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източният бряг на страната беше ударен от вълна от значителни превалявания, които откъснаха цели градове и потопиха стотици домове и аграрни стопанства през последната седмица. Засега информациите са, че наводненията са лишили живота на дванайсет души. Властите предизвестяват, че най-лошото следва, като в елементи от Сидни и близките региони дъждът единствено в четвъртък съгласно прогнозата ще доближи до цялата месечна норма.

" Смятаме, че нещата ще се влошат, преди да стартират да се усъвършенстват ", сподели министър председателят на щата Нов Южен Уелс Доминик Пероте на конференция в четвъртък. Той предизвести, че към половин милион души ще бъдат наранени от разпорежданията и рекомендациите за евакуация. Десетки хиляди към този момент бяха евакуирани посреднощ в сряда.

Пероте сподели, че наводненията на доста места евентуално ще бъдат по-сериозни от миналогодишните, които бяха най-тежките за последните 60 години. През последните 24 часа в някои зони в западната част на Сидни падна дъжд от към 100 литра на квадратен метър, а съгласно метеорологичната работа тук-там в четвъртък дъждът може да доближи и до 200 литра на кв.м. Средната месечна норма за целия март в Сидни е 140 л/кв.м.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР