Австралийски съдия се съгласи да отложи евентуалната депортация на световния

...
Австралийски съдия се съгласи да отложи евентуалната депортация на световния
Коментари Харесай

Отложиха решението за Джокович, ето кога ще има развръзка

Австралийски арбитър се съгласи да отсрочи възможната депортация на международния номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович за по-късно денем, като правосъдният му развой продължава в Мелбърн.

Първоначално делото за отказаната виза на Ноле трябваше да стартира в 10:00 часа локално време (01:00 сутринта българско), само че бе отсрочена за 15:15 локално (6:15 българско). Минути преди да изтече предходна заповед на съда, сърбинът завоюва нова краткотрайна пролонгация от арбитър Антъни Кели, този път до 20:00 часа локално време (11:00 часа българско) в понеделник. Адвокати на държавното управление по-рано посочиха, че биха желали да отсрочат заповедта за депортация, пред която е изправен 34-годишния Джокович, който се пробва да остане в страната. Делото се забави много, поради механически компликации с живото лъчение в YouTube.

Още при започване на делото стана ясно, че даже Джокович да завоюва, австралийското държавно управление отново може да му откаже виза и да го задържи.

Според юриста на международния номер едно в тениса Николас Ууд клиентът му е извършил всички всички нужни условия за пътешестване и че е имало разнопосочни претенции от австралийските управляващи за визата. Ууд добави и че решението дали да има или няма виза се взема не на база композиция от фактори съгласно закона, а може да се употребява единствено едно съображение и по този начин да не се вземе поради цялостна картина.

Джокович претендира, че на 16.12.21 е диагностициран с позитивен тест за COVID-19 и тъкмо това не му разрешава да се имунизира. Защитата на сърбина упорства, че има експертна рекомендация и то от Австралия да не се имунизира 6 месеца след преболедуване. Затова и оспорва позицията на изпълнителната власт в Австралия, че преболедуването не е изключение от имунизация.

Представителят на австралийското държавно управление, Кристофър Тран, съобщи, че неотдавнашното преболедуване на КОВИД на Джокович не го слага в позиция за освобождение от разпоредбите за влизане в страната при пътешестване.Той отхвърли да има някаква процедурна неправда или недоказаност, обвързвана с решението за анулирането на визата на Джокович.

Всъщност точно новината, че Джокович е бил с позитивен тест толкоз скоро, провокира брожения. Припомняме, че той беше с позитивен тест и през 2020 година, след злощастния " Адриа тур ", който провежда. Тогава татко му Сърджан упрекна Григор Димитров. Сега обаче се оказа, че на 16.12.21 Новак Джокович участва на гала, проведена от Сръбските пощи, на която беше показана пощенска марка с лика му!

На идващия ден Джокович награждава млади сръбски тенисисти в своя тенис център в Белград. И двете събития демонстрират, че международният номер едно не е под карантина. 

Съдия Антъни Кели категорично акцентира при започване на делото, че австралийските управляващи са разглеждали само здравния аспект на идването на Джокович в Австралия - дали е безвредно от здравна позиция или не, написа Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР