Австралийската авиокомпания Qantas е помолила високопоставени свои ръководители да работят

...
Австралийската авиокомпания Qantas е помолила високопоставени свои ръководители да работят
Коментари Харесай

Авиокомпания помоли свои ръководители да работят като товарачи на багаж

Австралийската самолетна компания Qantas е помолила високопоставени свои ръководители да работят като товарачи на багаж в продължение на три месеца на фона на острия дефицит на служащи.

Оперативният шеф на компанията търси минимум 100 доброволци, които да работят на летищата в Сидни и Мелбърн.

Тяхната работа ще бъде да товарят и разтоварят багажа, както и да ръководят транспортните средства, които транспортира багаж из летищата.

Подобно на огромна част от авиоиндустрията в международен мащаб, Qantas изпитва усложнения с възобновяването на услугите си, до момента в който границите отварят наново.

"Високите равнища на грип и покачването на случаите на COVID-19, дружно с дефицита на претенденти за работа на пазара на труда, трансформират набирането на чиновници в предизвикателство за нашата промишленост, " съобщи пред BBC основният действен шеф на Qantas Колин Хюз.

"Няма упования да изберете да работите и тази работа в добавка към вашата позиция на цялостен работен ден, " добавя Хюз.

Мениджърите и ръководителите са били помолени да работят като товарачи на багаж три или пет дни в седмицата, на смени от по четири или шест часа дневнo.

В уведомлението също по този начин се споделя, че искащите ще би трябвало да могат да повдигат куфари с тегло до 32 кг.

"Ясно декларирахме, че оперативното ни показване не задоволява упованията на нашите клиенти и не дава отговор на стандартите, които чакаме от себе си, както и че вършим всичко допустимо, с цел да подобрим представянето си, " е декларирал представител на Qantas пред BBC.

"Както сме правили и в предишното по време на натоварени интервали, към 200 души от централния офис оказват помощ на летищата в пиковите за пътуванията интервали от Великден. "

Qantas беше измежду самолетните компании, които бяха наранени тежко от пандемията, откакто страните затвориха границите си и оставиха самолетите на земята.

Индустрията освободи хиляди чиновници по време на пандемията, доста от които бяха наземен личен състав.

През ноември 2020 година, в опит да ограничи финансовите си загуби, Qantas аутсорсна над 2 000 чиновници в наземната си активност, в добавка към хилядите освободени преди този момент чиновници.

Миналия месец от самолетната компания се извиниха, откакто пасажери се оплакаха от забавяния и изчезнал багаж.

Австралия имаше един от най-строгите ограничавания за пътешестване по отношение на COVID-19, включително и за личните си жители, като стартира да ги отстранява едвам през ноември 2021 година

С облекчаването на ограниченията против COVID-19 по света Qantas и други огромни самолетни компании се сблъскаха със усложнения във връзка с възобновяването на услугите си до равнища отпреди пандемията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР