Австралия развърза ръцете на полицията да получава достъп до акаунтите

...
Австралия развърза ръцете на полицията да получава достъп до акаунтите
Коментари Харесай

Австралия узакони „хакването” на социални мрежи от полицията


Австралия развърза ръцете на полицията да получава достъп до сметките в обществени мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Полицията в Австралия ще може да „ хаква ” сметките на консуматори на обществени медии без правосъдно предписание, по силата на нов закон, който бързо мина стадиите на утвърждение.

Новоприетият закон изисква от доставчиците на интернет услуги да оказват помощ на полицията да хакне сметки и приложения в обществените медии и да. Законът доста бързо мина през стадиите на утвърждение и полицията към този момент съумя да управлява и даже да изземе сметките на консуматори, обвинени в тежки закононарушения, без правосъдно решение.
още по тематиката
Според на министъра на вътрешните работи на Австралия, законът е признат, с цел да изведе на последващо равнище битката против трафика на опиати, тероризма и други тежки закононарушения.

Отбелязва се, че в обсега на закона влиза всяко закононарушение, за което е очакван затвор от три или повече години, и това могат да бъдат дейности, които не са свързани с или тероризъм. Разрешения за сходни дейности на полицията ще се издават от Административно-апелативният арбитражен съд вместо от съда.

Много специалисти към този момент се оповестиха срещу закона и го оприличиха като метод полицията да се трансформира в арбитър, правосъден заседател и главорез, събрани в едно. Според критиците, както формулировката, по този начин и механизмът на закона пораждат доста въпроси по отношение на целесъобразността на неговото използване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР