Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни, столицата регистрира

...
Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни, столицата регистрира
Коментари Харесай

Военно положение! Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни

Австралия пуска армията да постанова карантина в Сидни, столицата записва 239 случая на COVID-19 за 24 часа, 300 военнослужещи са в помощ на полицията за използване на обсада, оповестява " Ройтерс ".

6-милионният град означи рекордно всекидневно нарастване на случаите на Коронавирус -19 в четвъртък и държавните управляващи обявиха, че обстановката с епидемията евентуално ще се утежни.

Заключването на най-големия град в Австралия усили натиска върху премиера Скот Морисън, който в този момент изостава в социологическите изследвания и увеличи опасенията, че австралийската стопанска система от $1,5 трилиона може да потъне в криза.

Въпреки продължителното блокиране в Сидни след експлоадирането на мощно заразния вид на Делта, в града са регистрирани 239 нови локално добити случая на ковид за 24-часов интервал, което е най-големият дневен растеж от началото на пандемията.

" Можем единствено да предположим, че нещата евентуално ще се влошат, преди да се подобрят, като се има поради количеството инфектирани хора в общността ", сподели Гладис Береджиклян, министър председател на щата Нов Южен Уелс, столица на който е Сидни.

Ще бъдат наложени нови ограничавания в югозападната и западната част на Сидни, където се откриват по-голямата част от случаите на COVID-19.

Жителите там ще бъдат принудени да носят маски навън и да не се отдалечават на повече от 5 километра от домовете си.

С още по-строги ограничавания, които ще стартират в петък, полицията в Нов Южен Уелс съобщи, че е поискала помощ от армията и 300 военни ще оказват помощ за осъществяването на заповедите за блокиране.

Личният състав ще бъде ситуиран в петък, сподели министърът на защитата Питър Дътън и ще стартира да оказва помощ на полицията при обезпечаване спазването на рестриктивните мерки идната седмица.

Нов Южен Уелс съставлява над една трета от стопанската система на Австралия. Федералният министър на финансите Джош Фриденберг съобщи, че чака националната стопанска система да се свие през тримесечието на септември, само че способността да се избегне техническа криза ще зависи от това дали Нов Южен Уелс може да избегне по-дълго блокиране.

" По отношение на тримесечието през декември това значително зависи от това какъв брой сполучлив е Нов Южен Уелс, нашата най-голяма щатска стопанска система, в битката с този вирус ", сподели Фриденберг пред Australian Broadcasting Corp.

Береджиклян сподели, че би трябвало да останат ограничавания, защото прекомерно малко хора в Сидни са имунизирани на фона на лимитираните доставки на имунизацията Pfizer/BioNTech, с която Австралия се надяваше да имунизира всички под 60-годишна възраст.

Всички пълнолетни в Сидни бяха призовани да се имунизират, само че някои, цитирайки редки кръвни съсиреци с AstraZeneca, не са склонни и желаят да изчакат няколко месеца, когато се чака Австралия да получи спомагателни доставки Pfizer.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР