В деня, в който честваме Деня на Европа и Деня

...
В деня, в който честваме Деня на Европа и Деня
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Денят на победата и Денят на Европа не трябва да ни разделят - историята е показала, че трябва да сме заедно, за да сме силни


„ В деня, в който честваме Деня на Европа и Деня на успеха, би трябвало ясно и изрично да отдадем заслужена респект на хилядите български бойци, които се сражаваха и починаха по бойните полета, един до друг с милиони руснаци, англичани, американци, французи от Антихитлеристката коалиция. Точно затова  този ден е определен за Ден на Европа.
Като българи и европейци, ние би трябвало да осъзнаем, че Денят на успеха и Денят на Европа не трябва да ни опълчват и разделят, тъкмо противоположното -  би трябвало да ни сплотяват. Без Деня, в който обединените антихитлеристки сили победиха, не би могло да има и Ден на Европа. Историята сподели, че би трябвало да сме дружно, с цел да сме мощни.
Днес ние почитаме паметта на всички, които пожертваха живота си по време на Втората международна война, с цел да го има днешния кротичък свят, част от който е и България, и целият Европейски Съюз.
Честит Ден на успеха, цветущ Ден на Европа! Дълбок реверанс пред всички герои, извоювали свободата на България, Европа и света! “, сподели ръководителят на партия МИР и лидер на листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България Симеон Славчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР