Австралия признава председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за временен

...
Австралия признава председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за временен
Коментари Харесай

Австралия признава Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Австралия признава ръководителя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за краткотраен президент на страната, разгласи през днешния ден австралийският министър на външните работи.
"Австралия признава и поддържа ръководителя на Националното заседание, Хуан Гуайдо, за краткотрайно изпълняващ длъжността президент /.../ до произвеждането на избори ", се показва в официално съобщение на министър Марис Пейн, представено от Франс прес. Тя се разгласи също за "преход към демокрацията във Венецуела допустимо най-скоро ".
"Ние призоваваме всички страни да работят градивно за спокойно решение на обстановката, в това число връщане към народна власт, съблюдаване на върховенството на закона и на човешките права на венецуелския народ ", съобщи Марис Пейн.
Хуан Гуайдо към този момент бе приет за краткотраен президент от Съединени американски щати, Канада, Израел, Албания, Грузия, Швейцария, Организацията на американските страни и страните от Групата на Лима като се изключи Мексико, напомня Българска телеграфна агенция.
Шест страни от Европейски Съюз - Испания, Португалия, Франция, Белгия, Германия и Англия - оповестиха в събота, че ще признаят Хуан Гуайдо за краткотраен президент, в случай че до 8 дни президентът Мадуро не свика избори. Мадуро изрично отхвърли този европейски ултиматум, напомня организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР