Австралия може да остане без търсачката на Гугъл. Причината -

...
Австралия може да остане без търсачката на Гугъл. Причината -
Коментари Харесай

Google заплашва да остави Австралия без търсачка


Австралия може да остане без търсачката на Google. Причината - управляващите са на път да одобряват закон , който ще задължи компании като Google и Facebook да заплащат на локални издатели и телевизионни оператори за наличие, включено в резултатите от търсенето или новинарските излъчвания, съобщи Българска национална телевизия.

В случай, че не могат да се договорят за цена та, договорката ще бъде приключeна от съдия, назначен от държавното управление.

Ако тази версия на кодекса се трансформира в закон , ние няма да имаме различен избор, с изключение на да изключим Австралия от системата за търсене, сподели ръководещият шеф на Google за Австралия и Нова Зеландия - Мел Силва.

Това провокира острата реакция на премиера Скот Морисън, който съобщи, че закон ите в страната се одобряват от Народното събрание, който желае е добре пристигнал да работи, като се преценява с разпоредбите. Ние не отговаряме на закани, добави Морисън.

Според управляващите, закон опроектът ще върне салдото сред локалните компании и софтуерните колоси. Според последните обаче, документът е неправдив.

Законът ще бъде гласуван на 12 февруари.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР