Авиокомпания Еър Балтик (Air Baltic Corporation AS) ще извършва директни

...
Авиокомпания Еър Балтик (Air Baltic Corporation AS) ще извършва директни
Коментари Харесай

Пускат директни полети между София и Рига, питат за цените

Авиокомпания " Еър Балтик " (Air Baltic Corporation AS) ще прави директни полети от летище София до Рига през май 2024 година, оповестиха от оператора на софийското летище " СОФ Кънект ".

Полети до латвийската столица ще има три пъти седмично - вторник, четвъртък и събота, в интервала 2 май - 26 октомври.
-->
" Еър Балтик " е хибридна компания, т.е. комбинира най-хубавото от обичайните превозвачи и нискотарифните самолетни компании. Превозвачът е 98 % държавна благосъстоятелност. Латвийската компания предлага в своята мрежа нискотарифни билети на конкурентни цени, както и билети за директни, само че и за трансферни полети.

На въпрос по отношение на приблизителната цена на билета до Рига, Милена Михайлова, пресаташе на " СОФ Кънект " АД, сподели, че сумата ще зависи от търсенето и посъветва потребителите да наблюдават уеб страницата на самолетната компания.

" Еър Балтик " лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия и разполага с най-младата флотилия в Европа, в която е включен един от най-екологичните търговски самолети в света Airbus A220-300.

Превозвачът е понижил количеството на въглеродните си излъчвания с 33 на 100 спрямо 2008 година посредством рационализация на флота и оптимизация на процедурите за кацане. Поетият ангажимент е до 2050 година да реализира въглеродна индиферентност в сходство с уговорките на авиационната промишленост и Европейски Съюз.

" Приветстваме airBaltic за решението да започва директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат опция да доближават до всички балтийски и скандинавски летища единствено с едно прехвърляне. Благодарни сме за доверието на самолетната компания и пожелаваме триумф на новата дестинация в портфолиото ни ", сподели основният изпълнителен шеф на " СОФ Кънект " Хесус Кабайеро, представен в известието.

Рига е първата дестинация, която летище София ще добави през 2024 година. Михайлова сподели още, че летището е добавило към портфолиото си общо 14 нови дестинации за миналите две години.  От столицата ни се лети непосредствено до Абу Даби (Обединени арабски емирства), Задар (Хърватия), Скопие (Северна Македония), Тирана (Албания) и с чартърни полети до Джерба (Тунис) и Кападокия (Турция).

От 2022 година директни постоянни полети има до Осло (Норвегия), Рияд (Саудитска Арабия), Ереван (Армения), Вроцлав (Полша), Родос (Гърция), Бодрум (Турция) и Хургада (Египет).

" Концесионният план за летище София е дълготраен проект за модернизирането му, за повишение на услугите и замяна на оборудванията съгласно най-високите международни стандарти. Целта е да се насърчи икономическият напредък на България, да се привлекат повече туристи и страната ни да се трансформира в желана европейска дестинация за отдих. Екипът ни работи на база експертиза от летище Мюнхен за най-хубави практики за трансформирането на летище София ", сподели още Михайлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР