Аватар: Природата на водата счупи 13-годишния рекорд на своя предшественик

...
Аватар: Природата на водата счупи 13-годишния рекорд на своя предшественик
Коментари Харесай

"Аватар 2" е най-касовият филм у нас за всички времена

" Аватар: Природата на водата " счупи 13-годишния връх на своя предходник и стана най-касовият филм у нас за всички времена. Само за месец разпространяване той е спечелил впечатляващите 5.4 милиона лв.. Разбира се, през днешния ден билетите за кино са доста по-скъпи, в сравнение с бяха през 2009 година, когато излезе " Аватар " - тъй че оригиналът, чиито финални доходи възлизат на 5.3 млн., сигурно е бил гледан от повече хора. Но като общ финансов общ брой продължението е недостижимо в новата история на киноразпространението в България. 

Приблизително всеки осми продаден билет у нас през последните 12 месеца е бил за странствуване до Пандора. Приходите на " Аватар: Природата на водата " са 1/8 от общия общ брой за всички филми, които са прожектирани в кината през 2022-ра. 

В международен мащаб филмът е надалеч от такова достижение, само че продължава да напредва. До момента е спечелил 1.9 милиарда $ и сигурно ще надмине сумата от 2 милиарда - достижение, с което могат да се похвалят единствено пет филма до момента. " Аватар 2 " е доста покрай миналогодишния първенец " Спайдърмен: Няма път към дома " и се чака до дни да го задмине. Следващите съперници са " Отмъстителите: Война до безкрайност " и " Междузвездни войни: Силата се пробужда ", всеки от които е спечелил малко над 2 милиарда от киноразпространението си. А победи ли тях,  " Природата на водата " ще се изправи в борба за третото място във безконечната ранглиста с " Титаник " - шедьовъра на режисьора Джеймс Камерън от 1997 година " Титаник " обаче няма да се даде без пердах: на 10 февруари, по случай своята 25-годишнина, филмът излиза в цифрово модифицирана версия в новия формат HFR по международните киноекрани (включително и у нас), тъй че се чака и неговите доходи от 2.194 милиарда $ да се усилят.

Най-гледаният филм в историята на киното е първият " Аватар ", още веднъж на Джеймс Камерън, с над 2.9 милиарда $. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР