Аварийният ремонт на старата пречиствателна станция и водопреносната мрежа в

...
Аварийният ремонт на старата пречиствателна станция и водопреносната мрежа в
Коментари Харесай

Нанков успокоява за водната криза

Аварийният ремонт на остарялата пречиствателна станция и водопреносната мрежа в Перник се чака да приключат до 2 месеца. Това твърди заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в Перник.

" Ще бъдат построени нови утаители, нови помпи и нова връзка сред остарялата и новата пречиствателна станция. Министерският съвет към този момент отпусна средства за цялостна реорганизация, с цел да може да подсигуряваме на перничани, че даже при мъртъв размер на язовир „ Студена “ водата ще има всички нужни качества за питейно-битово водоснабдяване “, изясни Нанков.

Той акцентира, че спешният ремонт на пречиствателната станция е продължение на ремонта, почнал преди една година. Със средства от Световната банка са били сменени филтрите на утаителите. Голяма част от подхванатите дейности са били планувани да бъдат осъществени по огромния план, финансиран с европейски средства, само че в този момент тези действия ще бъдат извадени от плана и ще се създадат спешно, с цел да може перничани да имат сменена ВиК инфраструктура в незабавен порядък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР