Аукционна къща RM Sotheby's ще пусне в продажба първото серийно

...
Аукционна къща RM Sotheby's ще пусне в продажба първото серийно
Коментари Харесай

Един от най-бързите автомобили в света ще бъде продаден за 1 милион долара

Аукционна къща RM Sotheby's ще пусне в продажба първото серийно копие на суперколата Koenigsegg CCR от 2004 година Те възнамеряват да завоюват от 877 хиляди до 996 хиляди $ за колата.

Именно това купе стоеше на един от щандовете на автомобилното ревю в Женева, където беше показан третият модел на шведския производител на суперавтомобили.

Той служи като шоукар в Koenigsegg още няколко години, до момента в който най-накрая стана благосъстоятелност на един от известните френски колекционери, който има колата до 2009 година, след което я продава.

След това колата посети няколко частни сбирки в Германия и Люксембург, с цел да стигне до търга на RM Sotheby's, който ще се организира в Милано идващия месец. Автомобил с пробег от 2 300 километра е напълно ревизиран и сервизиран.
 Един от най-бързите коли в света ще бъде продаден за 1 милион $

Koenigsegg CCR се създава от 2004 до 2006 година Купето с тяло, направено от въглеродни нишки и кевлар, е оборудвано с 4.7-литров V8 турбо елемент, разрастващ мощ от 807 к.с. и 920 Нм въртящ миг.

Двигателят работи взаимно с шестстепенна механична скоростна кутия. Суперавтомобилът е кадърен да форсира от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, а заявената му оптималната скорост е 395 км в час.

От тази кола са създадени единствено 14 екземпляра. През февруари 2005 година един от колите беше докаран на италианската писта „ Нардо “, където Koenigsegg CCR сложи международен връх за скорост измежду серийните коли, ускорявайки до 387,87 км в час.

Той взе купата на най-бързия автомобил в света от именития McLaren F1. В същото време върхът не продължи дълго - още през април същата година той беше усъвършенстван от Bugatti Veyron.
 Един от най-бързите коли в света ще бъде продаден за 1 милион $

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР