Audi представи официално второто поколение на A7. Формално хечбекът е

...
Audi представи официално второто поколение на A7. Формално хечбекът е
Коментари Харесай

A7 Sportback: Презареждане

Audi показа публично второто потомство на A7. Формално хечбекът е позициониран под флагмана A8, само че двата модела споделят обща платформа и на практика цялата електроника.



Новата A-седмѝца наподобява много на батко си. Дизайнерски сходства се виждат както в голямата радиаторна решетка и фаровете, по този начин и в светодиодната линия на стоповете по цялата ширина на каросерията.



Стилистите на Audi са съумели да запазят всички присъщи черти на предходния модел. Силуетът със скосена линия на покрива, късите надвеси, дългия челен похлупак и издутите задни калници са непокътнати.



Габаритите също не са изменени изключително. Автомобилът е дълъг 4 969 мм (-5 мм), необятен 1 908 мм (-3 мм) и висок 1 422 мм (+2 мм) при междуосие 2 926 мм (+12 мм). Пространството за краката на пасажерите откъм гърба се е нараснало 21 милиметра.



Новото A7 е построено на платформата MLB Evo с двулостово окачване начело и петзвенно откъм гърба. Купувачите могат да избират сред четири разновидността - общоприетоо със стоманени пружини, спортно с 10 мм по-малък клиренс, пневматично с автоматизирано нивелиране и същото, само че с адаптивни амортисьори. Задният диференциал е деен.



Адаптивната кормилна уредба с вълнов редуктор се предлага още в базовата версия. Срещу в допълнение възнаграждение може да се поръча система с четири управляеми колела. Тя разрешава на задните да завиват назад на предните с до 5 градуса и понижава радиуса на противоположен завой с 1.1 метра. След 60 км/ч двата моста завиват в идентична посока и по този начин се усъвършенства стабилността.



Втората генерация на модела дебютира единствено с един мотор. Трилитровият бензинов V6 TFSI развива 340 к.с. и 500 Нм. Съчетан е със седемстепенна преселективна скоростна кутия S tronic, с която хечбекът форсира до 100 км/ч за 5.3 секунди. На някои пазари ще се предлага 2.0-литрова турбоверсия с 245 коня.



Всички модификации на новото A7 Sportback ще бъдат така наречен "меки " хибриди (MHEV) със стартер-генератор, 48-волтова електрическа апаратура и компактна йон-литиева батерия. При скорост сред 55 и 160 км/ч моторът с вътрешно горене ще може да се гаси и колата да се движи по инерция, спестявайки по 0.7 литра гориво на 100 км. Друга оригиналност е "умната " старт-стоп система, която ще започва мотора щом предният автомобил потегли.



Интериорът на новия хечбек не е тъкмо копие на A8, само че сходства се виждат и тук. На централната подпора има два сензорни екрана. Долният дава надзор върху ръководството на климатика и настройките, а горният е завъртян към лидера и дава отговор за мултимедийната система.



Приборният панел е напълно дигитален, с диагонал 12.3 инча. Може да се поръча прожекционен екран и сензорен блок за ръководство на светлините. Както и A8, новата седмѝца разпознава гласови команди с случайна форма. Електрониката разпознава по-абстрактни изречения като "Затопли малко " и усилва парното.



Аналогии с A8 провокира и автопилотът. A7 разполага със същия бутон AI, която би трябвало да задейства самостоятелен режим на придвижване със скорост до 60 км/ч, само че към този момент това е неразрешено от законите на всички места. Някои страни възнамеряват да легализират самостоятелни системи като тази още следващата година или през 2019 година



На първо време обаче новата A-седмѝца ще може да употребява единствено част от уменията си - да вземем за пример да паркира и маневрира независимо след подаване на команда през приложение за смарт телефон. За да работи всичко това, автомобилът е екипиран с пет радара, също толкоз камери, 12 ултразвукови датчика и лазерен скенер.



Второто потомство на A7 Sportback ще се създава в завода на Audi в Некарзулм. Продажбите стартират в края на февруари 2018 година, а базовата версия ще коства €67 800.



































Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР